Política 20/04/2015

L'assessor fiscal dels Pujol diu que Hisenda "abusa" de l'acusació de delicte fiscal per recaptar més

Joan Anton Sánchez Carreté es torna a enfrontar als diputats i respon amb evasives sobre els casos de corrupció que l'afecten i les finances de CDC i l'expresident català

Acn
1 min
Joan Anton Sánchez Carreté ha comparegut aquest dilluns a la comissió parlamentària d'investigació sobre frau fiscal / ACN

BarcelonaL'assessor fiscal de la família Pujol Ferrusola, Joan Anton Sánchez Carreté, ha tornat a comparèixer aquest dilluns a la comissió d'investigació contra el frau fiscal del Parlament, després de fer-ho el passat 16 de març. Sánchez Carreté, condemnat dues vegades per delictes relacionats amb el frau fiscal, ha assegurat que l'Agència Tributària "abusa" de l'acusació de delicte fiscal per tal de recaptar fons i ha aportat alguns textos jurisprudencials per recolzar la seva tesi. Segons ell, alguns investigats prefereixen pactar una multa lleu en comptes d'enfrontar-se a una mitjana de deu anys de periple judicial del cas.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tal i com ja ho havien anunciat ells mateixos per escrit al Parlament, en la sessió d'aquest dilluns s'han negat a comparèixer tres testimonis que havia cridat el Parlament: alts càrrecs del Cos Nacional de Policia, el CNI i la UDEF. Es tracta del director general de la Policia Nacional, Ignacio Cosidó, el director del Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI), Félix Sanz, i el comissari en cap de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF), Manuel Vázquez López.

L'Estatut estableix que les persones que han estat requerides per les comissions d'investigació han de comparèixer obligatòriament i el reglament del Parlament indica que, si la persona convocada desatén el requeriment, la Mesa ha d'informar-ne el Ministeri Fiscal, ja que podria ser constitutiu d'un delicte de desobediència, segons el Codi Penal. Malgrat l'obligació d'assistir, els compareixents tenen dret a no respondre les preguntes dels grups parlamentaris.

stats