Política 07/05/2014

L'Ajuntament d'Avià s'avança al 9-N i convoca una preconsulta perquè els seus ciutadans opinin sobre el futur de Catalunya

La pregunta serà la mateixa que la prevista per a la consulta del 9 de novembre: "Vol que Catalunya esdevingui un Estat?", i si és que sí, "Vol que aquest estat sigui independent?"

Ara
1 min

BarcelonaEls ciutadans d'Avià, al Berguedà, podran exercir el seu dret a vot sobre el futur de Catalunya a partir d'aquest dimecres i fins al 31 de maig. El seu Ajuntament, juntament amb l'empresa WeDecide, ha presentat aquest dimecres al matí l'organització de la primera preconsulta, que s'ha convocat en aquesta localitat de 2.258 habitants. L'acte ha estat presentat per l'alcalde d'Avià, Llorenç Altozano Sevilla, el regidor de Joventut i Participació Ciutadana, Albert Caellas, i el fundador i copropietari de l'empresa WeDecide, Marc Serra Jové.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La pregunta que es plantejarà als ciutadans d'Avià a la preconsulta serà la mateixa que la doble pregunta prevista per al 9 de novembre: "Vol que Catalunya esdevingui un Estat?", i si és que sí, "Vol que aquest estat sigui independent?".

L'edat mínima de participació és de 18 anys i cal estar empadronat en el municipi d'Avià. Els seus ciutadans podran votar des de qualsevol ordinador o 'smartphone' amb connexió a internet i únicament caldrà que entrin a la pàgina www.wedecide.cat, on tindran accés a les instruccions per participar-hi. Tanmateix, l'empresa WeDecide ha instal·lat un dispositiu multimèdia de votació a disposició de tots els ciutadans del municipi que estarà instal·lat al vestíbul de l'Ajuntament d'Avià durant tot el període de votació, i també es posaran a disposició dels ciutadans tauletes i ordinadors portàtils en diferents llocs del municipi per afavorir la participació.

La plataforma té un acord amb l'Administració Oberta de Catalunya, de manera que les dades dels ciutadans es verificaran a través de l'AOC amb les dades del padró municipal dipositades pel consistori en els servidors de la Diputació de Barcelona. Les dades definitives de la votació no es faran públiques fins a l’1 de juny de 2014.

stats