Política 08/06/2015

El govern espanyol sosté que els canvis que prepara Rajoy "no seran només de xapa i pintura"

La Moncloa acusa Pedro Sánchez de "canviar cromos" amb Podem per mantenir-se com a líder del PSOE

Acn
2 min
El secretari d'Estat de Relacions amb les Corts, José Luis Ayllón. ACN

MadridEl secretari d'estat de Relacions amb les Corts, José Luis Ayllón, ha assegurat aquest dilluns que els canvis que el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, prepara a l'executiu espanyol i al PP no seran només de "xapa i pintura", i malgrat que no els ha concretat, ha insistit que no seran "cosmètics". També ha admès que el govern espanyol va adoptar un canvi d'estratègia respecte al PSOE abans de dijous passat i després de la reunió que el líder dels socialistes, Pedro Sánchez, va mantenir amb Rajoy a la Moncloa. Ayllón ha acusat Sánchez de "canviar cromos" amb Podem perquè Iglesias pugui governar institucions i Sánchez es mantingui com a secretari general del PSOE.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així ho ha apuntat en una trobada amb periodistes a la Moncloa, on Ayllón ha assegurat que Rajoy durà a terme els canvis que ha anunciat quan els "tingui clars" i tingui "decidit" el moment d'executar-los.

El secretari de Relacions amb les Corts també ha admès que el seu executiu va introduir entre dijous i divendres un "canvi d'estratègia" respecte al PSOE, un cop constatat que no hi ha cap possibilitat d'acord amb els socialistes, de qui no veu opcions de governar a l'Estat.

Ayllón ha acusat Sánchez d'haver assistit a la reunió amb Rajoy amb "l'únic objectiu" de guanyar punts respecte a la trobada que aquella mateixa nit el líder del PSOE va tenir amb el de Podem, Pablo Iglesias.

L'executiu espanyol veu en els acords entre el PSOE i Podem a les diverses institucions un negoci ruïnós per al PSOE, que "regala" governs a la formació d'Iglesias i en canvi es veu obligat a "pidolar" suports per poder formar govern allà on ha guanyat.

stats