Corrides de Toros

Ayuso, sobre Catalunya: "Després de tancar una plaça de toros ha seguit la sequera"

La presidenta madrilenya creu que no hi ha "llibertat ni prosperitat" sense tauromàquia

ARA
1 min

BarcelonaQuina relació hi ha entre la sequera i les corrides de toros? Aparentment, és difícil d'establir-hi un vincle, però aquest dijous al vespre la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, va oferir una teoria molt aplaudida entre el públic que va assistir a la presentació dels cartells de la festa de San Isidro. "No conec un lloc on la llibertat i la prosperitat s’hagin obert camí després de tancar una plaça de toros", va dir des de la plaça de Las Ventas. A qui es referia? Si n'hi havia algun dubte, el va resoldre tot seguit. "Al contrari, després [de tancar la plaça] ha seguit la sequera, el control polític i l'adoctrinament".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Durant la festa del patró madrileny se celebraran diverses corrides de toros i Ayuso va voler convidar-hi especialment els mexicans (hi ha un litigi judicial amb la Monumental de Mèxic) i els catalans: "Recordarem l'afició catalana i mexicana i de tots aquells llocs on la festa, per ser intrínsecament espanyola, està perseguida. A tots els esperem amb els braços oberts". Per a la presidenta madrilenya, el rebuig a les corrides només es justifica per l'antiespanyolisme i no pas per arguments animalistes.

El cartell de San Isidro el protagonitza enguany Cayetana Rivera Martínez de Irujo, filla del torero Fran Rivera i d'Eugenia Martínez de Irujo, de la casa dels ducs d'Alba. Ayuso en va destacar la joventut. "El futur dels toros en mans dels joves està garantit", va celebrar, just abans d'agrair també l'afició als toros que ha mostrat sempre la monarquia i, especialment, Victòria Frederica –present a l'acte–, la filla de la infanta Elena.

stats