Política 31/03/2015

Detingut un matrimoni i dos fills bessons de 16 anys a Badalona per la seva relació amb una xarxa d'enviament de jihadistes a Síria

Els menors estaven a punt de marxar cap a Síria

Agències
1 min
Dispositiu de la Guàrdia Civil a Badalona durant l'operatiu contra el jihadisme / ACN

Madrid / BarcelonaEls quatre detinguts la matinada d'aquest dimarts a Badalona (Barcelonès) per la seva presumpta relació amb una xarxa d'enviament de jihadistes a Síria són un matrimoni i els seus dos fills bessons de 16 anys.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons ha informat el ministeri de l'Interior a Europa Press, tots quatre són de nacionalitat marroquina i estaven sent investigats per la seva "radicalització".

La família viu al número 11 de l'avinguda Amèrica de Badalona, al barri de Llefià, i han estat detinguts de matinada al seu domicili, que a les 09.00 hores seguia custodiat per diversos policies.

Els menors tenien previst sortir aquest mateix matí de Badalona cap a Síria, i ja havien contactat amb membres de les xarxes de captació i enviament per fer el viatge a través de Turquia.

Els menors havien abandonat els estudis a Badalona per fer formació alcorànica en una madrassa de Tetuan (Marroc), i, segons el ministeri de l'Interior, "estaven immersos en un procés de radicalització".

La seva intenció era desplaçar-se a la zona de conflicte sirià-iraquià "amb ple coneixement del seu entorn més directe", especialment de la mare.

El ministeri de l'Interior també informa que la mare dels menors tenia un altre fill que va morir en el mateix conflicte, el 2014, com a integrant del grup terrorista Harakat Sham al-Islam.

stats