Política 02/07/2013

Cautela i moderació al Parlament respecte a la baixada de l'atur al juny

La majoria de partits creu que l'arribada de l'estiu, l'emigració i el desànim han influït en la disminució del nombre d'aturats

Clàudia Dinarès
2 min

BarcelonaCiU ha anunciat aquest dimarts que no es pot fer un discurs eufòric sobre la baixada del 3,87% de l’atur d’aquest mes de juny respecte del mes anterior. El president i portaveu de CiU al Parlament, Jordi Turull, ha dit que des del partit “són conscients del factor d’estacionalitat”, però ha afegit que “les coses no passen per casualitat” i “que darrere dels resultats hi ha una important tasca de govern per millorar el sector laboral”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pel que fa a ERC, la portaveu del partit, Marta Rovira, ha anunciat que la notícia es pot explicar per motius estacionals i per l’existència de diversos factors que poden fer mitigar una valoració satisfactòria de la disminució de l’atur. D’aquesta manera Rovira ha assegurat que “s’ha de fer una lectura moderada fins que no s’estudiïn les dades a fons”.

Al respecte, ICV-EUA ha declarat que “es tracta d’una dada que s’ha d’analitzar amb precaució” i que “no es pot considerar positiva”. D’aquesta manera, el partit també s’ha mostrat cautelós envers les xifres i ha advertit que la baixada "és degut a persones desanimades que no renoven la inscripció al registre de l’INEM, d’altres que troben feina sense contracte laboral o bé d’altres que han decidit buscar feina a un altre lloc”, tal com ha declarat el diputat del partit, Josep Vendrell.

A aquesta valoració s’hi ha sumat Quim Arrufat, que com a portaveu de la CUP ha assegurat que “és un fet absolutament normal que baixi lleument l’atur a principis d’estiu” i ha afegit que a Catalunya “la creació de feina és precària i estacional”.

Pel que fa a Ciutadans, el Partit Popular de Catalunya i el PSC, han mostrat optimisme davant de les xifres de l’atur, tot i que també han manifestat certa cautela. El portaveu socialista, Maurici Lucena, ha declarat que “les dades són bones, però que s’han d’examinar amb precaució fins que se sàpiga quin és l’impacte del factor estacional en la baixada de l’atur i els motius reals de la disminució de la població activa”.

stats