Política 09/04/2015

Baltasar Garzón troba una "barbaritat incomprensible" que Fernández Díaz vinculi jihadisme i independentisme

L'exmagistrat de l'Audiència Nacional diu que no es pot aprofitar la lluita contra el terrorisme internacional per generar "impacte de por"

Acn
1 min
Baltasar Garzón

MadridL'exmagistrat de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón ha expressat aquest dijous la seva sorpresa per les declaracions del ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, que vinculava jihadisme i independentisme arran de les detencions de dimecres a Catalunya. "Si és realment així, ho trobo una barbaritat. És incomprensible com un ministre de l'Interior pot dir una cosa com aquesta perquè hauria de saber que no és així", ha exclamat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Garzón considera que no es pot aprofitar la lluita contra el terrorisme internacional per fer "demagògia" ni per generar "impactes de por" sobre els ciutadans. Creu que cal "transparència, reserva en la instrucció i suport a jutges policies, fiscals i, en aquest cas, als Mossos d'Esquadra, que han fet la investigació".

Baltasar Garzón ha fet aquestes manifestacions durant l'acte de presentació a Madrid del seu llibre 'El Fango', en què l'exmagistrat de l'Audiència Nacional fa un recorregut pels principals casos de corrupció durant els últims 40 anys a l'estat espanyol.

stats