Política 22/09/2014

Barcelona aprova la moció de suport a la llei de consultes

CiU, ICV-EUiA i ERC hi voten a favor, i PSC i PP, en contra. La majoria de regidors socialistes planten el ple en veure'l al servei de la independència

Núria Martínez
1 min
CiU, PP i UxB van aprovar la concessió a Saba. La nova societat gestionarà 26 aparcaments.

BarcelonaAmb 21 vots a favor i 12 en contra, Barcelona ha aprovat la moció de suport a la llei de consultes i al decret de convocatòria del 9-N. Mitjançant una votació nominal, CiU, ICV-EUiA i ERC hi han votat a favor, i PSC i PP, en contra. No hi ha hagut cap abstenció. La sorpresa del ple l'han protagonitzat els regidors del PSC en no presentar-se a la sessió plenària. Només els tres regidors de la direcció del grup municipal, Assumpta Escarp, Carmen Andrés i Gabriel Colomé, han assistit al ple per fer evident la protesta contra un ple que consideren concebut només al servei de la causa independentista. Colomé ha defensat que el vot negatiu del PSC és "federal". A més, ha demanat la convocatòria d'un ple extraordinari per debatre les retallades.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'Ajuntament de Barcelona es posa així al servei de la Generalitat per a l'organització de la consulta sobre la independència de Catalunya del 9 de novembre. La llei de consultes no referendàries i participació ciutadana la va aprovar divendres el Parlament –encara no ha estat publicada al 'Diari Oficial de la Generalitat'–, i el president de a Generalitat signarà el decret de convocatòria aquesta setmana.

La presidenta del Parlament, Núria de Gispert; la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, i la presidenta de la ANC, Carme Forcadell, són algunes de les personalitats que han assistit al plenari com a públic.

L'alcalde de la ciutat, Xavier Trias, defensa l'opció del ple en un article publicat a l'ARA hores després d de la votació.

stats