CONSULTA DEL 10-A
Política 07/04/2011

Barcelona Decideix dóna per bona una participació del 10%

L'organització mobilitzarà 3.000 voluntaris per garantir el bon funcionament de la votació el diumenge. Un total de 1,42 milions de barcelonins tenen dret a vot

Sara González
1 min

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } El portaveu de Barcelona Decideix, Alfred Bosch, ha afirmat que un 10% de participació a la consulta sobre la independència a la capital catalana seria una “bona xifra”, tot i que s'ha mostrat convençut que se superarà el 12,17% de participació que va tenir la consulta sobre la reforma de la Diagonal. Un total de 1,42 milions de barcelonins majors de 16 anys estan cridats a les urnes el proper diumenge.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Bosch ha explicat que els municipis de l'àrea metropolitana que han realitzat la consulta han aconseguit una participació al voltant d'aquesta xifra. “Són els precedents que tenim, Barcelona és molt més gran i, per tant, molt més difícil”, ha dit Bosch.

Un total de 3.000 voluntaris es mobilitzaran el diumenge per garantir el bon funcionament de la jornada de votació, que comptarà amb 347 seus electorals. L'organització ha explicat que compten amb unes 75 urnes cedides per Governació i moltes altres cedides per altres municipis que ja han celebrat la consulta, entre ells, Arenys de Munt. Malgrat tot, Bosch ha lamentat que Barcelona no compti amb les urnes de la seva pròpia ciutat, tot i que ha assegurat que estan “ben proveïts”.

Que el president de la Generalitat, Artur Mas, votés anticipadament a la seu d'Òmnium ha provocat, segons ha explicat el portaveu de Barcelona Decideix, un efecte crida de gent que vol votar a la mateixa urna que el president.

stats