Política 04/02/2013

Bárcenas: "El quadern ni existeix, ni ha existit. I no és la meva lletra"

En declaracions a 13TV, l'extresorer del PP nega ser l'origen de les filtracions

Efe
1 min

BarcelonaL'extresorer del PP Luis Bárcenas ha negat aquest dilluns ser l'autor dels papers publicats pel diari 'El País' en què figuren suposats pagaments en B a dirigents d'aquest partit i ha assegurat: "El quadern ni existeix, ni ha existit. I no és la meva lletra". En una entrevista amb so però sense imatge a 13 TV, Bárcenas s'ha mostrat disposat a presentar-se "a qualsevol prova caligràfica o poligràfica" per demostrar "la falsedat del que s'ha publicat". L'extresorer ha negat estar en l'origen d'unes filtracions que no el beneficien ni a ell, ni el president del Govern central, Mariano Rajoy, "ni, per descomptat, el PP".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Bárcenas ha dit que hi ha "una operació de persecució implacable contra el partit i, especialment, contra Mariano Rajoy orquestrada per aquells que no tenen altra forma d'arribar al poder" i ha considerat que "alguna persona que hagi tingut accés a la comptabilitat pugui estar darrere d'aquest muntatge ".

Bárcenas ha avançat que els seus advocats estan valorant les accions judicials a emprendre en defensa del seu honor "i perquè no es cometi cap atropellament" contra ell o contra els dirigents del PP "tots ells persones honorables".

Respecte als donatius al PP, ha assenyalat que "mai" no ha tingut relació amb "cap donant" sinó que va ser "exclusivament tresorer durant un any escàs" durant el qual les seves responsabilitats eren de caràcter "administratiu".

stats