Política 06/02/2013

La lletra de Bárcenas serveix d'inspiració per a una nova tipografia, la 'Corrupt Script'

Un estudi de disseny de Barcelona crea una font basada en la cal·ligrafia de l'extresorer del PP

Ara
1 min
tipografia bárcenas

BarcelonaLa notícia que l'extresorer del PP va arribar a tenir 22 milions d'euros en comptes a Suïssa i que hauria lliurat sobres amb diner negre a membres de la cúpula del partit, entre ells el mateix Mariano Rajoy, ha provocat una onada d'indignació ciutadana. Però també ha generat una font inesgotable de bromes, acudits, imatges i vídeos irònics. Entre aquesta producció irònica, una de les més originals és la d'una agència de disseny gràfic de Barcelona, Identya, que ha creat una nova tipografia, la 'Corrupt Script'.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La 'Corrupt Script' s'inspira directament en la cal·ligrafia de Luis Bárcenas. Fent servir les notes manuscrites on l'extresorer hauria anotat els pagaments que feia a diferents membres del partit com a guia, l'agència ha desenvolupat tota una tipografia que inclou majúscules i minúscules i també números.

Amb tot, la nova tipografia, creada per Marc Garriga, no serà comercialitzada. Es tracta, només, d'una manera de reflexionar sobre la corrupció des de l'humor, tal com apunta en el seu blog l'estudi de disseny.

Grafòlegs contactats per mitjans de comunicació com 'El Mundo' o la Cadena SER han coincidit a destacar que la lletra que apareix en les llibretes comptables publicades per 'El País' és, sense cap mena de dubte, la de Luis Bárcenas.

stats