Política 11/07/2013

Pedro J. Ramírez: “ Només he vist Bárcenas una vegada a la vida”

El director d''El Mundo' declara davant del jutge Ruz que un donant va voler donar 300.000 euros al PP l'any 2011

Efe
2 min

Madrid P { margin-bottom: 0.21cm; } El director d''El Mundo', Pedro J. Ramírez, ha arribat a l'Audiència Nacional a les 11.25 hores per testificar davant el jutge de l'Audiència Nacional, Pablo Ruz, sobre els paper de Bárcenas. Dilluns passat, Ramírez va lliurar al magistrat documents suposadament originals de la llibreta de l'extresorer del PP, que reflectirien la suposada comptabilitat 'B' del PP, i que el diari va publicar l'endemà.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El director d''El Mundo', Pedro J.Ramírez, ha declarat que l'extresorer del PP, Luis Bárcenas, li va parlar d'un donant que a les eleccions de l'any 2011 va voler aportar 300.000 euros al partit i que tenia molt d'interès perquè el president, Mariano Rajoy, ho sabés.

Ramírez no ha precisat si la donació es va acabar efectuant ni tampoc qui li va fer entrega de l'original dels coneguts papers de Bárcenas que publicar dilluns, que mostren el pagament de sobresous a Mariano Rajoy els anys 1997, 1998 i 1999 quan era ministre d'Aznar.

Aquestes percepcions haurien vulnerat la llei d'incompatibilitats del 1995, que prohibia qualsevol ingrés extra, públic o privat als membres del govern espanyol.

Sobre l'entrevista a Bárcenas, ha relatat que va tenir "una única conversa amb aquest senyor" de la qual va prendre algunes notes i al cap d'uns dies ho va escriure. "Només he vist Bárcenas una vegada a la vida", ha insistit Ramírez. "Que a mi m'arribés aquest document ho vaig interpretar com que Bárcenas no desmentiria el que vaig publicar i que estava disposat a col·laborar amb la justícia", ha afegit en una conversa posterior a la declaració.

"No he volgut incriminar cap persona en concret amb el meu testimoni", ha dit el director d''El Mundo', en assenyalar que ha declarat "tot el que podia" respectant el secret professional per "no donar detalls circumstancials sobre la trobada" amb Bárcenas.

Segons fonts jurídiques presents en la declaració, Ramírez ha ratificat el contingut de l'entrevista a Bárcenas i ha explicat que al PP es pagaven sobresous als alts càrrecs i que Lapuerta rebia donacions en metàl·lic d'empresaris que llavors rebien contractacions públiques a canvi.

La "bomba" de Bárcenas

L'extresorer del PP va descriure diumenge passat a 'El Mundo' el finançament il·legal del PP i els seus contactes amb Rajoy. "Bárcenas em va explicar que el que s'ha publicat fins ara no és sinó una petita part de la documentació que es troba al seu poder". Aquest és un dels fragments de l'article 'Quatre hores amb Bárcenas', signat pel director del diari, Pedro J. Ramírez. Assegura que l'extresorer del PP –que resta en presó provisional des del 27 de juny– li va explicar que si es fes pública la documentació que té sobre el finançament irregular del PP, els sobresous en negre a alts dirigents del partit i altra informació molt compromesa podria fer "caure el govern" de Mariano Rajoy.

stats