Política 07/02/2013

La directora de l'Agència Tributària, després de parlar del cas Bárcenas: “No sé ni què he dit”

Els micròfons oberts juguen una mala passada a Beatriz Viana, que acaba una roda de premsa centrada en el cas de corrupció assegurant que no sabia què acabava de dir

Ara
2 min

BarcelonaLa directora general de l'Agència Tributària, Beatriz Viana, ha ofert aquest dijous una roda de premsa per explicar el balanç del 2012 del servei de duanes. Però, com ja es preveia, els periodistes han centrat les seves preguntes en el cas Bárcenas. Viana ha contestat les diferents preguntes i ha insistit que l'extresorer del PP no pot acollir-se a una amnistia fiscal. Però, un cop acabada la compareixença, els micròfons li han jugat una mala passada, i han captat com assegurava: "No sé ni què he dit. Ara faran servir qualsevol barbaritat que hagi dit".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Viana ha adreçat aquestes paraules a la directora de Duanes i Impostos Especials de l'Agència Tributària, Pilar Jurado, asseguda al seu costat. Tapant-se la cara, Jurado li ha assenyalat cap als micròfons ubicats damunt la taula, per intentar que Viana s'adonés que qualsevol cosa que digués estava sent captada. Però ja era tard. Les paraules han quedat recollides i ni tan sols tapar-se la cara ha funcionat, per què una de les càmeres estava situada en un lateral.

L'anècdota podria ser una més de les moltes que es produeixen cada any quan un polític parla sense adonar-se que té un micròfon davant. Però en l'actual context, amb l'advocat de Bárcenas i el ministeri d'Hisenda fent declaracions i contradeclaracions sobre si l'extresorer havia regularitzat o no la seva situació, l'episodi de Viana resulta significatiu. Que la directora de l'Agència Tributària admeti que no té ni idea del que acaba de dir, quan estava explicant la situació fiscal de Bárcenas, resulta sorprenent.

Davant les preguntes dels periodistes, Viana ha insistit que l'extresorer del PP, en el centre de la polèmica pel finançament irregular i els sobresous en negre al partit, no s'ha acollit a la regularització tributària, coneguda com a amnistia fiscal, ja que cap imputat per delicte fiscal pot beneficiar-se del procés. També ha explicat que l'Agència Tributària està estudiant si la resta d'imputats del cas Gürtel s'han acollit a l'amnistia fiscal, un requeriment que l'Audiència Nacional ha fet a Hisenda.

stats