Política 21/02/2014

La BBC podria emetre un vídeo amb membres d'ETA clausurant arsenals o indicant on es poden trobar

La roda de premsa dels verificadors es farà amb una pantalla gegant en què s'ha de projectar aquest vídeo, segons algunes fonts

Europa Press
2 min

BilbaoUna pantalla de grans dimensions presideix la sala de l'Hotel Carlton de Bilbao en la qual els verificadors internacionals donaran a conèixer, a les 14.00 hores, un pas d'ETA cap al desarmament i la inutilització d'armes. Algunes fonts apunten que s'hi podria emetre un vídeo que estaria en mans de la BBC i en el qual es veuria com activistes d'ETA clausuren alguns zulos o bé assenyalen localitzacions d'arsenals.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De manera simultània, a una hora que coincidiria amb la compareixença de la Comissió Internacional de Verificadors, està prevista l'emissió del vídeo amb aquest mateix contingut a la cadena pública britànica.

D'aquesta manera, es desinflarien algunes especulacions que indicaven que es podia emetre un comunicat d'ETA abans que comparegués la comissió per explicar els gestos que prepara l'organització armada cap al seu desarmament i de la seva desmilitarització.

Les fonts consultades per Europa Press assenyalen que la comissió s'ha traslladat a Euskadi a explicar la voluntat d'ETA, després d'haver mantingut contactes amb l'organització armada, de manera que no tindria sentit que, abans de la compareixença dels experts, hi hagués una declaració que, en tot cas, podria produir-se amb posterioritat, però tampoc hauria de ser amb immediatesa.

Nombrosos mitjans de comunicació de tot el món ja són als voltants de l'Hotel Carlton, on a les dues del migdia compareixerà el grup d'experts que, mitja hora més tard, es reunirà amb els partits polítics, amb l'excepció del PP i UPyD, organitzacions socials, patronals i sindicats. Abans d'això, es reuniran amb el lehendakari, Iñigo Urkullu, i amb altres líders polítics.

Els rumors sobre un imminent comunicat d'ETA han estat constants des que, ahir, els verificadors van arribar a Bilbao per fer públic un "gest" d'ETA cap al desarmament i la "inutilització" de les armes.

stats