MOVIMENTS A L'ESQUERRA
Política 30/05/2015

Joves crítics del PSOE preparen una escissió que podria presentar-se a les estatals

Beatriz Talegón revela que li han ofert entrar a Podem però ho ha rebutjat, i avança que es podria integrar al nou partit, que faria de "pont" entre els socialistes, Equo i Pablo Iglesias

Europa Press
2 min
Sí: Beatriz Talegón. No: Elio di Rupo

MadridBeatriz Talegón, militant del corrent crític del PSOE Esquerra Socialista, ha amenaçat aquest dissabte d'abandonar el partit i ha avisat que un grup de joves descontents amb la direcció federal ja estan fent moviments per crear una nova formació amb intenció que s'estreni a les eleccions generals previstes per a finals d'any.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En conversa amb els periodistes després de la reunió del comitè federal del PSOE, Talegón ha revelat que Podem li ha ofert sumar-se a les seves files a través de Jorge Vestringe, però que no té intenció de incorporar-se al partit de Pablo Iglesias.

El que no descarta, perquè afirma que l'estan empenyent a fer-ho, és formar part d'aquesta nova formació que estan creant diversos joves desencantats amb la deriva que ha pres el PSOE i que podria servir "com a pont" per a un acostament a Podem o Equo.

Després de criticar que el PSOE hagi rebut amb eufòria el resultat del 24–M donant a entendre que han guanyat les locals i autonòmiques i sense assumir que han perdut vots i que sense Podem no podrien governar en molts territoris, Talegón ha posat en dubte la seva continuïtat en el partit de Pedro Sánchez.

"No sé per què seguim aquí, ens n'anirem més aviat que tard", ha arribat a dir després de fer palès el seu empipament pel resultat d'un comitè federal al qual, des del seu punt de vista, la immensa majoria dels assistents han acudit a "fer-se petons" i no a fer "política".

Talegón també ha censurat la postura del PSOE al Parlament Europeu davant el nou Tractat de Comerç entre la Unió Europea i els Estats Units. Un assumpte que, ha dit, també ha indignat altres sectors del partit com el que estaria treballant en aquesta nova formació.

stats