Partits
Política 09/11/2022

Ciutadans crida a resistir a Madrid: "Des d'aquí iniciarem la reconquesta"

La vicealcaldessa de Madrid, Begoña Villacís, arenga els seus seguidors en el Dia de l'Almudena

2 min
La vicealdessa de Madrid, Begoña Villacís, es dirigeix als seus seguidors el dia de l'Almudena

MadridSobta veure una paradeta de Ciutadans en una festivitat de caràcter eminentment religiós com és l'Almudena, la patrona de Madrid, però allà són, just al costat de la catedral i del riu de gent que es dirigeix a veure la processó. Són unes poques desenes, però es fan notar quan arriba la líder, la vicealcaldessa de Madrid, Begoña Villacís, que reben amb aplaudiments. Villacís és l'última esperança de Ciutadans i Madrid l'últim bastió. Si cauen aquí, el partit desapareixerà. Per això l'arenga de Villacís té un to melodramàtic: els que hi ha reunits són l'última trinxera de Ciutadans. Rere seu, el no res.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"No us cregueu tota la merda que es publica sobre mi, jo no m'he mogut ni un centímetre, soc on he estat sempre: al centre liberal espanyol", comença Villacís referint-se als constants rumors que circulen per la capital donant per fet que la vicealcaldessa s'acabarà passant al PP per sobreviure políticament. "Recordeu el que deien de nosaltres fa un any. Resistirem —continua— i convertirem Madrid en l'inici de la reconquesta", afirma, com si fos William Wallace a l'Escòcia del segle XIII. El cas és que l'enquesta d'El Mundo que els atorga un 6% d'intenció de vot a les municipals madrilenyes ha suposat un baló d'oxigen per a la formació.

A partir d'aquí, Villacís recorda que ara els toca a ells, als liberals madrilenys, fer un pas endavant: "El partit ens va donar l'oportunitat d'arribar a l'Ajuntament de Madrid i ara és el moment de tornar al partit tot el que ens ha donat". Davant seu, militants de base, càrrecs de l'Ajuntament i el diputat Miguel Ángel Gutiérrez. L'escena, però, té lloc en una marea de gent que surt de la missa de l'Almudena i que, no cal ser gaire perspicaç per veure-ho, vota majoritàriament el PP i Vox.

La importància de ser "vicealcaldessa"

Una noia s'acosta i pregunta: "Sembla una política, qui és?" Un dels assistents li intenta explicar qui és Begoña Villacís i la importància de ser "vicealdaldessa". "És vicealcaldessa de Madrid", repeteix diverses vegades pronunciant totes les lletres per donar-hi més èmfasi. La noia assenteix, però se'n va sense haver entès gaire cosa. Villacís s'acomiada prometent que ella no trairà Ciutadans, com han fet tants altres, i a alguns assistents se'ls nota un nus a la gola. Poques vegades es té l'oportunitat d'assistir a un acte de catarsi política com el que acaben de protagonitzar Villacís i els seus trenta últims fidels. Poques vegades algú pot veure en directe com un reduït grup de militants té tanta consciència de ser els últims de Filipines, els últims de Ciutadans.

stats