Política 15/12/2011

El Bigotes assegura que ni ell ni la seva empresa han regalat mai cap vestit a Francisco Camps

Álvaro Pérez, considerat el cap de la trama Gürtel a València, es nega a contestar cap pregunta però demana fer una declaració segons la qual no té res a veure amb els obsequis. Durant el judici s'escolten converses telefòniques que el desmenteixen

Acn
2 min
Álvaro Pérez, El Bigotes, declarant en el judici dels vestits / ACN

ValènciaEl considerat cap de la trama Gürtel a València, Álvaro Pérez el Bigotes, assegura que ni la seva empresa ni ell mateix han regalat mai cap vestit a l'expresident valencià Francisco Camps ni a l'ex-secretari general del PP valencià Ricardo Costa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El Bigotes s'ha acollit al seu dret a no declarar com a testimoni en el judici del cas dels vestits. Hi té dret perquè té altres procediments judicials oberts per fets de la mateixa trama, i la llei li concedeix aquest dret per defensar-se. Tanmateix, malgrat que no ha contestat a les preguntes de les parts, sí que ha volgut fer una declaració per ratificar-se en el que va dir davant el jutge instructor.

I quan se li ha donat la paraula, s'ha adreçat al jurat per fer una afirmació concreta: "Ni la meva empresa ni jo mateix hem regalat mai cap vestit a cap dels quatre imputats en aquesta causa".

Malgrat que no ha volgut contestar a les preguntes de les acusacions ni dels advocats de Camp, Costa i els altres acusats, la Fiscalia i els lletrats han demanat formular-les en veu alta per fer-les constar en l'acta del judici que tindrà el jurat durant la deliberació. Les preguntes han sigut, sobretot, sobre diverses converses intervingudes entre el Bigotes i Fernando Correa, entre el Bigotes i Pedro Garcia (exdirector de Ràdio Televisió Valenciana) i d'altres.

En aquestes converses, de l'any 2009, Álvaro Pérez li explica a Correa que està preocupat per una declaració que ha de fer el sastre José Tomás davant la Fiscalia Anticorrupció. En d'altres enregistraments, se sent el Bigotes parlant amb l'exdirextor de RTVV sobre "la putadita de la Jordán", en referència a una de les empleades de les empreses de la trama, que va filtrar presumptes irregularitats.

En d'altres converses, Fernando Correa i Álvaro Pérez parlen de la declaració de José Tomás i de les relacions que mantenen amb les institucions valencians, i conclouen que els convé allunyar-se dels polítics.

Un SMS rebut amb les mides de Camps i una comanda a El Corte Inglés

La fiscal ha demanat llegir un missatge de text rebut al mòbil de Pérez amb les mides de Francisco Camps provinent d'un tal Pastor, així com una trucada d'un empleat d'El Corte Inglés de València que pregunta si necessita alguna cosa més per a l'expresident de la Generalitat valenciana.

L'acusació particular ha preguntat sobre si és cert que les empreses de la trama varen contractar amb conselleries valencianes infinitat d'actes de protocol i esdeveniments que ha anat enumerant. També ha preguntat sobre presumptes regals enviats per Nadal per Álvaro Pérez a Camps i comprats a El Corte Inglés.

La defensa de Camps ha demanat si és cert que es ratifica que no va enviar cap regal a l'acusat, si va conèixer l'expresident valencià l'any 2002 i si prèviament realitzava esdeveniments per al PP valencià.

stats