POLÍTICA
Política 19/12/2013

Bildu visita el Parlament per interessar-se per l'acord per a la consulta

L'esquerra independentista basca mantindrà reunions amb ERC i la CUP i "contactes" amb la resta de partits inclosos en l'acord

Acn
1 min
Txelui Moreno i Pernando Barrena, al Parlament / ACN

BarcelonaUna delegació del partit de l'esquerra independentista basca Bildu s'han deixat veure aquest dijous pel Parlament de Catalunya. Els bascos, encapçalats pels l'històrics Pernando Barrena i Txelui Moreno, han assegurat en conversa informal amb els periodistes que han visitat Catalunya per interessar-se pel pacte de la pregunta i la data de la consulta, tancat ara fa just una setmana. En aquest sentit, han manifestat la seva intenció de mantenir "contactes amb els partits de la foto del Palau" (CDC, Unió, ERC, ICV, EUiA i CUP), aprofitant que tots tenen diputats al Parlament. Però tot i això només han confirmat reunions més formals amb ERC i la CUP, amb qui també mantenen negociacions per les eleccions europees.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els tres membres de Bildu han assegurat sentir-se molt interessats per conèixer els detalls de la pregunta pactada per a una possible consulta sobre el futur polític de Catalunya, i per esbrinar com s'han gestat les negociacions i l'acord. De la mateixa manera, han admès que el procés català els mereix una atenció especial per la proximitat de projectes, tot i que han matisat que les diferències que envolten Euskadi i Catalunya fan que els casos no siguin del tot comparables.

Mentre els 'abertzales' estaven parlant amb periodistes als passadissos del Parlament, el president de la Generalitat, Artur Mas, ha passat pel costat dirigint-se a l'hemicicle per votar una moció. Ni els bascos ni el president han mostrat intenció de saludar-se i no han creuat paraula.

stats