Política 06/05/2011

Bildu es podrà presentar a les eleccions del 22M

Dividit, el Tribunal Constitucional (TC) tomba la decisió del Tribunal Suprem (TS) i les llistes de Bildu es podran presentar a les eleccions

Miquel Codolar
1 min

MadridEls onze magistrats del ple del TC han decidit que les llistes de Bildu es puguin presentar a les eleccions del 22M, en contra de la decisió que havia adoptat dilluns el TS. Primer s'ha votat la ponència de Francisco Hernando que vetava que les llistes de Bildu participéssin a les eleccions. Després s'ha votat la de Luis Ortega, a favor de la participació, i s'ha aprovat amb els mateixos vots. Els quatre magistrats que hi han votat en contra han presentat quatre vots particulars, als que s'hi ha de sumar Manuel Aragón, tot i que va votar favorablement. Els propers dies es coneixerà la sentència amb els vots particulars.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Han pres aquesta decisió després d'estudiar el recurs que dimecres va presentar la coalició Bildu. Després de dues hores i mitja de deliberació i de constatar la divisió entre els tres magistrats progressistes i els tres conservadors, el president de la Sala Segona, Eugeni Gay no va voler utilitzar el vot de qualitat i va decidir trametre l’assumpte al ple del TC, on hi ha una majoria de set magistrats considerats progressistes en front de quatre que es poden etiquetar de conservadors. Per conèixer la decisió final només quedaven tres hores i mitja perquè a les dotze de la nit arrencava la campanya electoral per les eleccions municipals i forals.

stats