POLÍTICA
Política 04/10/2012

Els bisbes espanyols mostren "gran inquietud" per la "desintegració" d'Espanya

Consideren, "en principi", la "legitimitat" de les posicions nacionalistes, sempre que vetllin pel bé comú espanyol

Agències
1 min
El president de la Conferència Episcopal Espanyola, Rouco Varela

MadridLa comissió permanent de la Conferència Episcopal Espanyola ha expressat aquest dijous la seva "gran inquietud" per les propostes polítiques que consideren encaminades a la "desintegració unilateral" d'Espanya, en referència al procés d'autodeterminació obert a Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En la seva última declaració, difosa en una conferència de premsa, els bisbes insten els interlocutors polítics i socials al diàleg, tot i que reconeixen, "en principi", la "legitimitat" de les postures nacionalistes que tenen cura del bé comú espanyol.

La "llarga història cultural i política" d'Espanya

"S'ha de preservar el bé de la unitat i també el de la rica diversitat dels pobles d'Espanya", sentencien els prelats espanyols, que demanen que "el malestar social i polític no s'alimenti com a excusa per a la promoció de cap interès polític o econòmic particular". "Cap dels pobles o regions que formen part de l'estat espanyol es podria entendre, tal com és avui, si no hagués format part de la llarga història d'unitat cultural i política d'aquesta antiga nació que és Espanya", subratlla la Conferència Episcopal.

stats