Política 08/09/2011

Blanco: "És possible reactivar l'impost de patrimoni"

El portaveu del govern espanyol recorda que el PP ja ha "estirat les orelles" a qui va prometre 3,5 milions de llocs de feina

Joan Rusiñol
1 min

MadridJosé Blanco, el ministre portaveu del govern espanyol, ha tornat a dir avui que "és possible reactivar l'impost de patrimoni" que va anul·lar el govern de Zapatero, però que avui no s'ha "estudiat" al consell de ministres. El titular de Foment ha deixat clar que hi ha temps per fer-ho abans de les eleccions. "No puc assegurar-li que el dia 16 ho aprovem", ha dit. Blanco ha admès que avui no hi ha previstes noves mesures econòmiques, tot i que no ha tancat en absolut la porta a la possibilitat que puguin aparèixer d'aquí a uns dies. De cara a la propera legislatura ha dit: "Sóc partidari que es creï un impost sobre els més rics".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Blanco també creu que la direcció del PP ja "ha estirat les orelles" al vicesecretari general del partit, Esteban González Pons, que ahir va prometre que els populars crearien 3,5 milions de llocs de feina la propera legislatura. Avui Pons, en una entrevista, ha admès que no és un compromís sinó una aspiració.

Blanco creu que l'anunci dels populars demostra que hi ha "massa vaivens" en les promeses programàtiques del PP. Sense entrar al fons de la qüestió, el ministre de Foment s'ha limitat a dir que, en contra d'aquesta suposada ambigüitat, el seu executiu té les coses clares i ha reiterat el compromís amb l'estabilitat pressupostària. Per això ha tornat a defensar la reforma de la Constitució, aprovada ahir al Senat, i ha demanat més "governança" europea.

stats