Política 07/07/2016

Boadella creu que el paper dels polítics catalans en el procés hauria de portar a un "judici de Nuremberg"

El confundador de Ciutadans i dramaturg assegura en una entrevista a Efe que "no hi ha lloc per al diàleg" perquè el nacionalisme català sempre buscarà la independència

Ara
1 min
Albert Boadella, en una imatge d'arxiu

MadridAlbert Boadella, cofundador de Ciutadans i dramaturg, ha assegurat aquest dijous en una entrevista a l'agència Efe que "el que han fet" els dirigents polítics catalans dóna per celebrar "un judici de Nuremberg", en referència al procés al qual es van haver de sotmetre dirigents del nazisme alemany després de la Segona Guerra Mundial. "[Els dirigents polítics catalans] No saben com sortir de la situació, ni com apagar aquesta fogonada que els agradaria controlar", assenyala Boadella en referència al procés sobiranista. "A Catalunya hi ha un sentiment antiespanyol molt generalitzat", ha apuntat el dramaturg català, que fa dècades que està instal·lat a Madrid i que té bona relació amb dirigents polítics espanyolistes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Boadella sosté que el govern espanyol té poques opcions per reconduir la situació política a Catalunya "davant d'una regió que ho té tot, només li falta un exèrcit i una Hisenda pública". "Ja no hi ha res a discutir", apunta el dramaturg, que defensa que no es pot oferir res a Catalunya que impliqui "més diners" i portar a una "desigualtat en el conjunt de la nació", en referència a Espanya. "Això és una nació de lliures i iguals", ha determinat.

El dramaturg assegura que no hi ha lloc per al diàleg, perquè "ells [els nacionalistes catalans] seguiran amb la seva visió, ja que el nacionalisme és sempre el mateix fins a aconseguir la secessió".

stats