Política 24/07/2017

El BOE publica l'homologació les empreses per a la compra de sobres i paperetes per a eleccions al Parlament

L’anunci de Governació determina que els lots es podran encarregar a quatre impremtes per valor de 897.520 euros

Acn
2 min
Les paperetes del referèndum incorporaran la pregunta següent: “Voleu que Catalunya  sigui un estat independent en forma de república?”

BarcelonaEl 'Butlletí Oficial de l’Estat' (BOE) ha publicat aquest dilluns l’anunci del departament de Governació de la Generalitat de la formalització de l’acord marc per subministrar el material electoral necessari per a la celebració d’unes eleccions al Parlament de Catalunya. Així, amb aquest pas, s’homologuen quatre empreses perquè se’ls puguin encarregar les paperetes, els sobres i els manuals de votació per un import total de 897.520,65 euros.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

D’aquesta manera es tanca el procediment previ al tràmit que, en cas de voler convocar les eleccions, s’activaria per comprar el material. Aquesta publicació, però, especifica clarament que es tracta de material destinat a “la celebració d’eleccions al Parlament”, i per tant aquesta no seria l’adjudicació que podria fer-se servir per al referèndum de l’1 d’octubre. Si més no, no podria fer-se sense introduir-hi modificacions.

Amb la formalització d’aquest acord marc, les empreses que han aconseguit ser contractistes podran rebre l’encàrrec en qualsevol moment per a la impressió del material d’unes eleccions.

Es tracta d’un acord per a 4 lots per al subministrament de material amb un valor de 897.520,65 euros. Els sobres electorals podran córrer a càrrec de l’empresa Tompla Industria Internacional del Sobre SL o de Domènech Mirabet SA, les paperetes es podran encarregar a Impressions Transkrit SA o a Formsystem Documents Intel·ligents SLO, els manual d'instruccions per als membres de les meses electorals podrien estar en mans d’Impressions Transkrit SA o de Formsystem Documents Intel·ligents SLO i els impresos electorals serien per a Formsystem Documents Intel·ligents SLO.

La data d’adjudicació de l’homologació que figura a la publicació de l’anunci és el 8 de juny del 2017 i la de formalització del contracte el 6 de juliol.

Albiol reitera que les paperetes no podran ser per al referèndum

El líder del PP català, Xavier García Albiol, ha advertit que el govern espanyol "no permetrà" que es faci el referèndum i que les paperetes que es comprin només es podran fer servir per a unes "eleccions autonòmiques". De fet, el president popular creu que l'1-O no hi haurà "ni paperetes, ni urnes, ni cens".

En aquest sentit, Albiol consideraria un "encert" que aquestes paperetes es destinessin a "unes eleccions autonòmiques". "Això vol dir que la legislatura està arribant al punt final; les eleccions suposarien canviar d'una vegada per totes el descrèdit que vivim", ha assegurat Albiol.

stats