Política 16/05/2019

Borrell qualifica de ''totalitarisme'' el veto dels independentistes a Iceta per al Senat

Javi López lamenta que ERC sempre esculli ''l'abisme'' quan ha de prendre decisions importants

Agències
2 min
Borrell qualifica de ''totalitarisme'' el veto dels independentistes a Iceta pel Senat

BarcelonaEl ministre en funcions i candidat del PSOE al Parlament Europeu, Josep Borrell, ha qualificat de ''totalitarisme'' el veto dels partits independentistes a Miquel Iceta per a la seva designació com a senador. "L'actitud d'avui ha sigut totalitarista. Encara que la disfressin en un marc parlamentari, la democràcia demana respecte a la minoria i avui no s'ha tingut", ha afirmat Borrell a la Paeria de Lleida, en un dinar de suport a la campanya de l'alcalde de la ciutat i candidat a la reelecció, Fèlix Larrosa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Borrell ha comparat la sessió del Parlament d'aquest dijous amb les del 6 i 7 de setembre del 2017, quan es van debatre i aprovar a la cambra catalana les lleis del referèndum i de transitorietat jurídica. Per aquest motiu, Borrell, ha remarcat la necessitat de denunciar una situació així, encara que ''es disfressi de votació parlamentària''.

Al seu torn, el candidat del PSC a les eleccions europees, Javi López, que també ha centrat la seva intervenció en el rebuig del Parlament al fet que Iceta sigui senador, ha lamentat que ERC sempre es decanti per ''l'abisme'' quan ha de prendre decisions importants com la d'aquest dijous.

"Miquel Iceta és la persona de tota la política catalana que més ha mostrat una voluntat sincera de diàleg en aquest país. Ells no han votat en contra de Miquel Iceta, sinó en contra del diàleg i dels interessos de Catalunya", ha afirmat Javi López.

D'altra banda, l’actual alcalde de la ciutat, Fèlix Larrosa, ha assegurat que, en els nou mesos de govern del PSOE, Lleida ha tingut més bon tracte que en l'època del PP: "Vull donar les gràcies al govern de Pedro Sánchez. En aquests nou mesos, el govern de Madrid s'ha bolcat més que tots els anys del govern popular a Madrid".

stats