Política 29/03/2015

Bosch rectifica i diu ara que el debat sobre la llista única està "superat"

En una entrevista a Catalunya Ràdio, el candidat d'ERC a Barcelona ha afirmat que ERC encara veu possible concórrer amb una llista unitària però hores després es desdiu de les seves paraules

Ara
2 min
El portaveu d'ERC al Congrés, Alfred Bosch / ACN

BarcelonaBall de declaracions del candidat d'ERC a l'alcaldia de Barcelona, Alfred Bosch, sobre la llista unitària. En una entrevista a Catalunya Ràdio Bosch ha afirmat que encara veu possible que els partits independentistes es posin d'acord per conformar una llista unitària de cara a les eleccions catalanes del 27 de setembre. Ha defensat que la "llista de país" hauria d'agrupar ERC, CDC i la CUP com a forces que estan pel sí a la independència.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Però, un parell d'hores després, en un acte de precampanya, Bosch s'ha desdit de les seves afirmacions i ha afirmat que "hi ha debats que ja estan superats". El cap de files d'ERC al Congrés ha dit que no té cap intenció de tornar a obrir el debat sobre la llista única, que ja va quedar tancat, ha recordat, amb l'acord de convocar eleccions per al 27 de setembre i amb el pacte de compartir punts en comú amb les forces partidàries de la independència.

A Barcelona, un pacte amb la CUP seria "facilíssim demà mateix"

En clau local, ha assegurat a Catalunya Ràdio que un pacte amb la CUP seria molt possible per la proximitat en alguns plantejaments de totes dues forces polítiques. "Un pacte amb la CUP seria facilíssim demà mateix".

El candidat d'ERC, que no s'ha mullat sobre altres possibles pactes, sí que ha confiat que representants de la CUP estiguin a l'Ajuntament la propera legislatura. "Confio que ens puguem posar d'acord, fins i tot abans de les eleccions", ha afegit.

Bosch ha defensat la seva candidatura com "la del sí", en referència al procés sobiranista català, i ha assegurat que la voluntat d'ERC és fer de Barcelona una capital "amb un estat al darrere i no amb un estat en contra".

També ha criticat els qui plantegen la batalla electoral de Barcelona en termes de blanc o negre. "Això no són els anys 30 i no es confronten la FAI i la Lliga", ha subratllat.

Bosch s'ha mostrat a favor de la moratòria per prohibir l'augment d'apartaments turístics a la ciutat i la regularització dels que ara funcionen al marge de la normativa. D'altra banda, ha advertit, es tendeix a "la massificació i l'abaratiment" del turisme, fet que alimenta uns sous "extremadament baixos" al sector i contribueix a incrementar el risc d'una bombolla.

El candidat d'ERC també ha defensat la creació d'un salari mínim de ciutat, per sobre del salari mínim oficial i més d'acord amb el cost de la vida (més cara) a Barcelona. Ha dit que grans ciutats europees ho ha fet per evitar sous de misèria: "Un sou de 648 euros és clarament insuficient per afrontar totes les despeses a Barcelona", ha remarcat Bosch.

stats