Política 25/05/2015

Bosch demana a Colau que es posi al costat del procés per pactar

Marta Rovira destaca que els partits favorables a la independència, la justícia social i la regeneració han sortit reforçats del 24-M

Roger Tugas
1 min

BarcelonaEl cap de llista d'ERC a Barcelona, Alfred Bosch, ha confirmat que s'ha emplaçat a parlar amb l'alcaldable de Barcelona en Comú (BeC), Ada Colau, "en breu sobre la ciutat". "En tot el que sigui arribar a acords ens hi trobarem", ha afirmat, motiu pel qual ha demanat que la candidata "ha de respectar els tres eixos d'ERC: igualtat, honradesa i capitalitat d'estat". "En la mesura que BeC accepti ser un actor que empenyi el procés, serà tot més fàcil", ha afegit Bosch, que ha avançat que portarà al plenari l'adhesió a l'Associació de Municipis per la Independència, tot i que s'ha mostrat disposat a estudiar la consulta popular per decidir el que va proposar Colau en campanya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Al seu torn, la secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha valorat els resultats assegurant que "el missatge que han dit les urnes ha estat la victòria de la gent que se'n vol sortir, que anhela justícia social i llibertat, la que vol canvi", i també ha estat una "gran victòria del sí, de la revolució democràtica". "Tots els partits a favor de la independència, la justícia social i la regeneració democràtica han sortit reforçats", ha assegurat, subratllant que els resultats han afavorit el procés, ja que els independentistes han passat d'un suport del 38% al 45%, mentre que els unionistes han caigut del 38% al 32%. "No renunciarem a fer que Barcelona sigui la capital de la República catalana", ha insistit.

stats