Política 28/05/2015

Bosch rebutja un pacte que sumi el PP contra Colau

El líder d'ERC afirma que li pertoca a Colau negociar un govern i li recorda les seves condicions: "Netedat, progrés i capitalitat de Barcelona"

M. Ortega / R. Tugas
1 min

El líder d'ERC a Barcelona, Alfred Bosch, s'ha afanyat aquest dijous a manifestar el seu rebuig a la idea llançada per Xavier Trias de plantejar un govern alternatiu al d'Ada Colau sumant ERC i el PSC i amb el suport extern del PP. "Fer pactes a la contra per tombar qui ha guanyat, amb el suport del PP no és de sentit comú, és forassenyat", ha asseverat el republicà, que ha recordat que en campanya ja va refusar acords que incloguessin els populars o C's.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així mateix, Bosch ha subratllat que "la guanyadora és Ada Colau i ella té la responsabilitat de fer govern". Tot i això, li ha recordat que les seves condicions "irrenunciables" són "la netedat, el progrés i la capitalitat de Barcelona".

En concret, Bosch situa el debat amb Colau en la necessitat d'arribar a "un acord per ser capital d'estat i per garantir que Barcelona no perd cap oportunitat de crear llocs de treball" amb grans esdeveniments. Malgrat tot, ha reconegut que "no hi ha cap majoria que sumi raonable per tombar la guanyadora de les eleccions".

Així mateix, el dirigent d'ERC ha apuntat que la decisió d'entrar o no a govern s'hauria de prendre abans de la investidura, perquè "en depèn el cartipàs". En el moment actual, però, les converses se situen en el model de ciutat i encara no s'ha abordat si un acord conduiria a entrar a govern o a un suport extern.

stats