Política 24/05/2019

Bou s'erigeix com l'únic candidat "constitucionalista" i acusa Collboni de voler pactar amb els independentistes

"Collboni no m’ha contestat si farà com Sánchez i també pactarà amb els independentistes", assegura

Mireia Esteve
2 min
El cap de llista del PP a Barcelona, Josep Bou, amb els números 2 i 3 de la candidatura, Óscar Ramírez i Imma Delgado, a Miramar

BarcelonaJosep Bou es reivindica com l'únic candidat "constitucionalista" i carrega contra el PSC en el seu últim dia de campanya. El candidat del PP a l'alcaldia de Barcelona s'ha erigit aquest divendres com l'única opció "liberal i moderada" que pot permetre, ha dit, combatre l'independentisme i que el centredreta es mantingui a l'Ajuntament. "Som l'única opció perquè l'Ajuntament quedi equilibrat, sense nosaltres quedaria coix", ha dit, després de posar Jaume Collboni i Manuel Valls en el sac de "l'esquerra i socialistes".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Des del mirador de Miramar, Bou ha disparat un dard directament al candidat del PSC, Jaume Collboni, a qui ha acusat de no garantir si estaria disposat a pactar amb partits independentistes per arribar a l’alcaldia de Barcelona: "He preguntat moltes vegades al senyor Collboni si farà el mateix que Pedro Sánchez i pactarà amb els partits independentistes, i no m’ha contestat mai". L’alcaldable popular ha recordat, així, el suport dels partits independentistes perquè Pedro Sánchez arribés a la Moncloa.

Bou ha defensat que ell "no és polític", sinó empresari, cosa que el legitima, ha dit, per administrar l’Ajuntament de Barcelona. "L’únic que ho pot fer bé soc jo, perquè ho he fet tota la vida, sé què és administrar una empresa i crear llocs de treball", ha defensat. I ha recordat: "Jo no vull viure de la política". De fet, en més d’una ocasió Bou ha deixat la porta oberta a abandonar l’Ajuntament si el PP es queda en una posició residual al consistori. De tota manera, el candidat és optimista. De fet, creu que si li deixessin "un meset més de campanya encara aconseguiria algun regidor més".

El candidat popular ha explicat que ha entrat en la política per fer un "servei a Barcelona" en un moment en què està "en una cruïlla molt difícil", en referència al Procés, i s'ha volgut diferenciar de la resta de formacions, en què assegura que els candidats posen el partit per davant de la ciutat. "M'he trobat en situacions que no m'han agradat i que no haurien d'existir, 'fulanos' que tenen el partit per davant [...], i el partit s'ha d'utilitzar per fer un servei", ha criticat.

Jornada de reflexió en família

Tot i que Bou assegura que aquestes dues setmanes de campanya no ha fet res d'especial i que fa mesos que fa campanya –des del mes de desembre, ha dit–, aquest dissabte té ganes de descansar. El candidat popular ha explicat que passarà el dia amb la família: la dona, els tres fills i els set nets. "Volia portar-los a un lloc guapo però plourà", ha lamentat. Però ha buscat una alternativa. S'ha declarat un gran cuiner de paelles "de colomí o llebre" i ha explicat que aquest dissabte en farà una per a tota la família, perquè fa massa temps que no els veu, ha dit. "No vaig veure com es criaven els meus fills perquè treballava molt i ara vull veure criar els meus nets, soc el seu avi preferit".

stats