Política 22/08/2019

Buch anima JxCat a "predicar amb l'exemple" i a treballar per la unitat amb el PDECat i La Crida

El conseller d'Interior creu que és la via per exigir unitat al conjunt de l'independentisme

Ara
2 min
Buch demana a JxCat "predicar amb l'exemple" i l'insta a treballar per la unitat amb el PDECat i La Crida

BarcelonaLa ronda de contactes que el president de la Generalitat, Quim Torra, va anunciar el passat mes de maig per elaborar una resposta conjunta a la sentència de l'1-O continua en marxa. I mentrestant l'escenari per conformar la unitat estratègica de l'independentisme continua en l'aire.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per posar fil a l'agulla i trobar una sortida a l'atzucac de la unitat, el conseller d'Interior, Miquel Buch, proposa que Junts per Catalunya "prediqui amb l'exemple" i treballi per la confluència de "tots els agents" de l'espai postconvergent, en què inclou, per tant, el PDECat i La Crida. Així ho ha expressat, si més no, aquest dijous en una entrevista a SER Catalunya. "Tota la confluència ha d'anar unida; no pot ser que diguem que hi ha d'haver unió i que a casa nostra no n'hi hagi".

Aquestes declaracions arriben en ple procés de reordenació dins l'espai postconvergent i tan sols dos dies després que membres del PDECat contraris a la unilateralitat s'hagin citat a Poblet per participar en unes jornades amb representants de diverses formacions catalanistes. Una unilateralitat que és la fórmula preferida pel líder de JxCat, Carles Puigdemont, i a a la qual es va subscriure el cap del Govern, Quim Torra, en la seva conferència a Prada de Conflent aquest mateix dilluns.

Davant d'aquesta conjuntura, Buch ha apuntat que la seva formació no pot parlar d'unitat però semblar desunida. En aquesta mateixa línia, el titular d'Interior de la Generalitat ha exposat que la millor solució és que ERC, la CUP, el Front Republicà i altres entitats com l'Assemblea i Òmnium, així com també l'espai polític de què el mateix Buch forma part, "vagin juntes" en "l'embat contra l'Estat". "Tots els que creguin que els catalans han de decidir si volen ser independents o no han d'estar treballant plegats", ha asseverat el conseller.

stats