Política 27/01/2017

Bustos, a judici per retirar multes a familiars

La jutge imposa a l'exalcalde de Sabadell i a l'intendent en cap de la Policia Municipal una fiança conjunta de 533 euros

Ara
1 min
Investiguen l’exalcalde Manuel Bustos per nous delictes en el cas Mercuri

BarcelonaL'exalcalde de Sabadell Manel Bustos haurà d'asseure's al banc dels acusats per la suposada retirada de multes de trànsit a familiars quan era batlle del municipi. Aquest serà el segon judici que afrontarà per l'anomenada trama de corrupció Mercuri. El primer va ser la col·locació a dit d'una tècnica a l'Ajuntament de Montcada i Reixac. El Tribunal Superior de Justícia va condemnar Bustos i l'exsecretari d'organització del PSC Daniel Fernández a un any i quatre mesos de presó i el Suprem va ratificar fa un any la sentència.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ara Bustos serà jutjat davant de l'Audiència de Barcelona, juntament amb l'intendent en cap de la Policia Municipal, Josep Miquel Duran, i l'exdirector d'Espai Públic del consistori. La Fiscalia Anticorrupció i la Plataforma Sabadell Lliure de Corrupció, que exerceix d'acusació popular, demanen 4 anys de presó i 12 d'inhabilitació per a l'exbatlle per haver ordenat, presumptament, a la Policia Local que retirés les multes de trànsit que havia imposat a la seva dona i els seus fills el 2012, quan encara governava al municipi. Duran s'enfronta a una petició de 6 anys i mig de presó i 17 d'inhabilitació pels mateixos fets.

La jutge de Sabadell ha imposat una fiança solidaria de 533 euros a Bustos i una altra de 178 euros que hauran de cobrir a mitges Duran i el tercer processat, per assegurar que puguin respondre de les eventuals condemnes del cas. Ara les defenses hauran de presentar els seus escrits i el cas s'enviarà a l'Audiència de Barcelona perquè busqui data de judici.

stats