Política 22/03/2013

Camacho: “Mas s'ha adonat que estava sol i que l'acord amb ERC comença a fer aigües”

La presidenta del PP alerta Artur Mas que per aconseguir la flexibilització del dèficit primer haurà de presentar els pressupostos

Sara González
2 min

BarcelonaLa presidenta del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, ha assegurat que la voluntat de diàleg amb el govern espanyol que va demostrar ahir el Govern al Consell de Política Fiscal i Financera fa evident “el fracàs més estrepitós” del pacte entre CiU i ERC tot just tres mesos després de les eleccions. “Mas s'ha adonat que estava sol dins del partit i del Govern i que el seu acord amb ERC comença a fer aigües”, ha afirmat la líder popular, qui ha “celebrat” el que per a ella significa un canvi de rumb del president de la Generalitat. “Mas ha d'escoltar Duran, el PP i Rajoy i s'ha d'oblidar d'ERC. Li demanem formalment que trenqui el seu acord amb ERC, que ja és paper mullat i no va enlloc”, ha etzibat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Camacho ha insistit que la via del diàleg amb Mariano Rajoy és el full de ruta que demana el PP de Catalunya per aconseguir una flexibilització del dèficit, una millora del finançament i garantir el pagament a proveïdors. “Mas ha anat pel camí que li ha demanat el PP”, ha assegurat la dirigent popular. Camacho també ha advertit el president que deixi “d'enganyar-se a si mateix i als catalans” quan assegura que el pacte amb ERC és sòlid perquè en realitat “està més debilitat que mai”.

La dirigent del PP veu “positiva” la proposta de fixar uns objectius de dèficit asimètrics per a les autonomies, tot i que ha advertit que per la flexibilització del dèficit serà necessari que Catalunya presenti els seus pressupostos. A més, ha insistit que sense el compliment del dèficit al qual va obligar el ministre Cristóbal Montoro durant el 2012 ara Brussel·les no permetria aquesta flexibilització pel 2013. Tot i que Camacho ha afirmat que el seu partit no contempla per ara donar suport als pressupostos d'Artur Mas, sí ha advertit que dubta que ERC doni suport a un ajust “d'entre 1.500 i 2.000 milions d'euros”.

stats