Política 08/01/2014

Camacho troba que Mas "ha de deixar de fer el ridícul" i que Rajoy no l'ha de rebre per parlar de la consulta

La presidenta del PP a Catalunya aplaudeix la resposta del president de la Comissió Europea a la carta de Mas

Acn / Efe
2 min

MadridLa presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, ha qualificat "d'encertada i correcta" la resposta del president de la Comissió Europea, José Manuel Durao Barroso, a la carta enviada pel president de la Generalitat, Artur Mas, a les institucions europees per informar sobre la consulta. Sánchez-Camacho ha demanat al president espanyol, Mariano Rajoy, que no rebi Mas per parlar de la consulta.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons la presidenta del PP català, el president espanyol "no té per què reunir-se amb el senyor Mas per parlar sobre una consulta per dividir i trencar Espanya". Segons el seu punt de vista, es pot "parlar i dialogar en el marc de la Constitució i de les lleis però no es pot acceptar un referèndum d'autodeterminació perquè és il·legal".

Camacho ha fet aquestes afirmacions en sortir de la reunió del comitè nacional del PP, durant la qual també ha demanat a Rajoy que tot es faci amb "llum i taquígrafs perquè els catalans i els espanyols no podem permetre l'amenaça permanent del xantatge i de la tergiversació permanent del senyor Artur Mas en relació a la consulta d'autodeterminació".

"Europa no entendria que Mas vulgui treure 7,5 milions de catalans d'Espanya i d'Europa", ha insistit la líder popular, i ha demanat al cap de l'executiu català que "deixi de fer el ridícul al món" i que accepti la resposta de les institucions europees. Per Sánchez-Camacho, Mas està demanant "l'impossible a Europa" i, per tant, "[la UE] no acceptarà una Catalunya independent".

Així mateix, ha acabat demanant al president català que expliqui als ciutadans que "una Catalunya independent quedaria fora d'Europa, dels tractats internacionals", i ha advertit que hi ha països que fa "una mitjana de 15 i 20 anys" que esperen per ingressar a la Unió Europea. "Una Catalunya independent mai tornaria a ingressar-hi", ha sentenciat.

stats