Política 23/05/2014

Camats, en referència al PSC: "Allà on alguns han claudicat, nosaltres hem plantat cara"

El coordinador general d'EUiA, Joan Josep Nuet, carrega contra les retallades de CiU i ERC i afirma: "No volem només un nou país, volem també un país millor"

Marc Toro
2 min

BarcelonaLa coordinadora nacional d'ICV, Dolors Camats, ha insistit aquest divendres a l'acte final de campanya dels verds que el dret a decidir guanyarà en aquestes eleccions, però ha fet una crida perquè també guanyi el dir "prou a l'austeritat". En aquest sentit, ha assegurat que només ICV-EUiA pot garantir aquest doble vot que, a més, compta amb aliats a l'estat i la resta d'Europa. "Nosaltres hem tingut més valentia perquè allà on alguns han claudicat [en referència als socialistes], nosaltres hem plantat cara". "El vot per la nostra coalició és un avís que les coses comencen a canviar" ha afirmat la líder ecosocialistra, que ha afegit: "No ens arrugarem".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En la seva intervenció al míting celebrat a Nou Barris, Camats ha volgut donar les gràcies als candidats, Ernest Urtasun i Núria Lozano –que han intervingut més tard– per explicar en campanya que hi ha alternatives a Europa. Segons ha afirmat, els governs de la dreta "no és que no vulguin aplicar-les, sinó que no volen", perquè –ha dit–busquen treure benefici de la crisi.

"Igual que fem caure espigues d'or, aquest diumenge seguem cadenes"

El coordinador general d'EUiA, Joan Josep Nuet, ha arrencat el seu discurs afirmant que ICV-EUiA "està en un gran moment". "Perquè ens sentim forts, amb ganes de poder de canviar les coses. I de fer que molta altra gent que potser ens veia de lluny participi conjuntament amb nosaltres d'aquest somni", ha argumentat. No obstant això, ha lamentat els milers de catalans que viuen a l'estranger i que "diumenge volen i no podran posar les paperetes a les urnes" per culpa de les dificultats burocràtiques amb què s'estan trobant als consolats. En aquest sentit, ha acusat d'aquesta situació l'aplicació de la llei electoral que van votar PP i CiU.

Més enllà d'això, ha considerat que aquestes eleccions seran l'inici d'un "canvi de cicle electoral". "A les generals farem fora el Rajoy i a les municipals farem fora Trias", ha dit, però ha deixat clar que "el dia 25 comença el canvi a Europa". Amb tot, el dirigent comunista s'ha referit a aquells que recentment s'han sentit identificats amb els ecosocialistes per dir-los: "Convertim la ràbia i la indignació en vots, i no deixem que aquesta es quedi a casa perquè això fa pessigolles" als governs de dretes.

"Quan CiU retalla la sanitat pública i ERC hi vota a favor, aquest no és el país que volem", ha continuat. Nuet, que ha sentenciat: "No volem només un nou país, volem també un país millor". "Igual que fem caure espigues d'or, aquest diumenge seguem cadenes", ha conclòs tot parafrassejant 'Els Segadors'.

"L'any que ve guanyarem Barcelona"

El regidor d'ICV-EUiA a Barcelona, Ricard Gomà, s'ha encarregat de la presentació de l'acte, i ha pronosticat un "gran resultat" de la seva formació el 25-M, que –ha dit– "farà d'Europa l'espai de l'esperança". "I això passa per desmantellar la 'troica'", ha afegit. Abans però, ha volgut aprofitar l'escenari del míting per lamentar que, si bé "el govern de la 'troica' ha deixa tirada la gent, a Nou Barris ho fa Xavier Trias, el govern de CiU". "Nou Barris és un dels miralls de la Barcelona trencada", ha afirmat, però també ha destacat que a la ciutat s'està treballant per "l'alternativa". "L'any que ve guanyarem Barcelona", ha conclòs.

stats