POLÍTICA
Política 21/05/2013

Un exambaixador britànic a les Nacions Unides: "Un nou estat seria molt benvingut a l'ONU"

Jeremy Greenstock defensa en un reportatge de la BBC que "les Nacions Unides estan molt a favor de l'autodeterminació"

Ara
1 min

BarcelonaA un any i mig del referèndum d'autodeterminació d'Escòcia, el debat se centra ja en els eventuals escenaris en cas que els escocesos decidissin independència. En aquest marc, l'exambaixador britànic a les Nacions Unides Jeremy Greenstock defensa que "un nou estat seria molt benvingut a l'ONU".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un reportatge de la cadena britànica BBC, Greenstock recorda que, de fet, les Nacions Unides estan "molt a favor de l'autodeterminació" i del fet que "la gent s'expressi" de forma democràtica. "No hi veig cap inconvenient", afegeix, i més quan el procés d'autodeterminació neix del consens social.

18 de setembre del 2014

Escòcia votarà el 18 de setembre del 2014 si es constitueix en estat independent de la Gran Bretanya. Els primers ministres britànic i escocès, David Cameron i Alex Salmond, respectivament, van arribar a un acord per fer possible el referèndum d'autodeterminació d'Escòcia després de la victòria electoral de l'SNP. El govern britànic ha començat a fer públics informes que avisen de les conseqüències que pot tenir per a Escòcia la independència. Els informes els ha contraargumentat el govern escocès, que considera que Escòcia no pot desenvolupar tot el seu potencial si no disposa de plena sobirania política.

stats