POLÍTICA
Política 11/01/2012

Camps a 'El Bigotes': "Hem de parlar tranquil·lament d'allò nostre, que és molt guai"

L'expresident valencià escolta en presència del jurat trucades intervingudes del 'cas Gürtel' i documents compromesos

Acn
2 min
Francisco Camps entra al palau del TSJPV / EFE

ValènciaL'expresident valencià, Francisco Camps, i l'exsecretari general del PPCV, Ricardo Costa, han escoltat aquest dimecres en presència del jurat algunes converses intervingudes que la fiscalia ha sol·licitat com a prova. En la primera jornada de la fase documental del judici del 'cas dels vestits', els dos acusats han sentit trucades entre Camps i Álvaro Pérez 'El Bigotes' referents a la recepció de regals. Altres, mostren la sorpresa de l'esposa de Camps pels regals o la petició de Costa a 'El Bigotes' de no fer res sense la seva autorització.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'alcaldessa de València Rita Barberá surt al·ludida en una conversa quan Pérez assegura que li vol regalar una bossa de marca "tot i que no ens dóna res". La fase documental del judici pel 'cas dels vestits' s'ha iniciat aquest dimecres amb l'audició d'algunes converses sol·licitades per la fiscalia així com l'exhibició de documents al jurat.

El jutge Juan Climent en un moment de la sessió ha determinat d'acord amb les parts que algunes de les converses que ja s'han posat als testimonis i als acusats no tornin a ser escoltades en favor d'agilitzar el transcurs de la vista. Climent però ha indicat que durant les deliberacions, el jurat tindrà ocasió d'escoltar de nou tots els documents que sol·licitin.

Moments abans, jurat, parts i acusats han pogut sentir algunes converses intervingudes des del mòbil d'Álvaro Pérez 'El Bigotes' entre desembre de 2008 i gener de 2009. En una de les converses Camps agraeix a 'El Bigotes' els seus regals i aquest últim li diu que li deu moltes coses. L'expresident assegura "hem de parlar tranquil·lament d'allò nostre, que és molt guai". Després és la dona de Camps qui agafa el telèfon per agrair els regals i dir-li "amb el meu t'has passat 20 pobles".

Una altra de les telefonades anteriors ja donava pistes quan Isabel Bas, esposa de Francisco Camps, parlava amb Pérez per dir-li que havien arribat uns paquets a casa seva amb regals i que hi havia molta expectació per obrir-los.

Álvaro Pérez també conversa en una altra ocasió amb l'exsecretari general del PP valencià Ricardo Costa i aquest últim li diu que no faci res sense parlar abans amb ell. Costa també li encarrega que li dugui 100 grams de caviar.

En una altra ocasió, és 'El Bigotis' qui parla amb el gerent d'Orange Market, Cándido Herrero, i li explica que es troba en la botiga de Louis Vuitton per comprar-li una bossa a l'alcaldessa de València, Rita Barberá, "com cada any, tot i que no serveix de res perquè mai ens dóna res". Pérez afegeix que també li ha comprat un rellotge a l'exconsellera de Turisme, Milagrosa Martínez, i pensa regalar alguna cosa a l'actual responsable de la cartera.

Després d'aquestes converses, la fiscalia ha procedit a mostrar documents de factures i comprovants de les botigues Milano i Forever Young que presumptament provarien l'existència de regals com vestits i altres peces de roba enviades per la trama als dos acusats.

stats