POLÍTICA
Política 10/02/2012

Francisco Camps, rebut amb crits de "corrupte" i "xoriço" a la Universitat d'Elx

L'expresident valencià obté el doctorat amb un excel·lent 'cum laude' per unanimitat per la universitat que va promoure quan era conseller d'Educació. La protesta d'un centenar de joves ha acabat amb un detingut per la policia espanyola

Ara
2 min

ElxL'expresident de la Generalitat Valenciana Francisco Camps ha sigut rebut a la Universitat Miguel Hernández (UMH) d'Elx, on ha presentat la seva tesi doctoral, entre esbroncades, insults i xiulades, per més de mig centenar de joves convocats pel col·lectiu 'Pren la plaça. 15M'. Camps, que ha obtingut el doctorat amb un excel·lent 'cum laude' per unanimitat per la seva tesi 'Propostes per a la reforma del sistema electoral', ha hagut d'entrar a la Universitat per una porta del darrere per evitar els manifestants, segons informa Efe. La protesta ha acabat amb un detingut per la policia espanyola per causes que encara es desconeixen. Entre els protestants hi havia la diputada de Compromís Mireia Mollà, que ha denunciat que ha sigut empesa per la policia, que li ha impedit gravar un vídeo del que estava passant.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Preguntat per un periodista si podria tenir algun tracte de favor en la seva defensa de la tesi pel fet que l'ha presentat a la universitat que va promoure quan era conseller d'Educació, Camps ha asseverat que "mai" ha demanat privilegis, i ha afegit que ha tingut "la sort" de presentar-se davant els ciutadans perquè consideressin si volien "que fos president" de la Generalitat.

"Li demano que es disculpi"

Abans d'accedir a l'edifici acadèmic, diversos joves s'han dirigit a Camps titllant-lo de "xoriço", "pocavergonya" i "hipòcrita". "Estic molt orgullós de ser aquí, de veure com el campus està ple d'estudiants, molt educats i macos, suposo que per l'entusiasme que algú vingui a defensar la seva tesi", ha afegit Camps amb to burleta. Durant el trajecte des de l'aparcament fins a l'edifici on ha llegit la tesi, un home ha exigit a Camps que "pagui els vestits" i l'expresident, dirigint-se a ell, l'ha instat a demanar-li disculpes: "Ha dit una cosa que no és certa. Li demano que es disculpi", ha respost Camps, que ha instat sense èxit l'home a donar-li nom i cognoms.

Uns 40 policies nacionals han blindat la porta principal de l'edifici Torre Tamarit davant el centenar de joves que s'hi havien concentrat per protestar. Els concentrats, que feien sonar els xiulets i les botzines que portaven, han mostrat pancartes amb diversos lemes, com "Corrupte", "Tesi doctoral en tall i confecció" i "La invasió dels xoriços corruptes".

La tesi, lliurada el 9 de gener, l'ha dirigit el professor visitant de dret constitucional del departament de Ciència Jurídica de la UMH Vicente Garrido, que des de 2003 és president del consell jurídic consultiu de la Generalitat Valenciana.

stats