Política 17/11/2014

ICV denunciarà a Europa les envestides de l'exèrcit espanyol contra embarcacions de Greenpeace

L'eurodiputat Ernest Urtasun farà una pregunta a la Comissió Europea i portarà els fets al pròxim ple del parlament d'Estrasburg

Ara
1 min

BarcelonaL'eurodiputat d'ICV, Ernest Urtasun, elevarà a les institucions europees el cas de les envestides de l'exèrcit espanyol contra embarcacions de Greenpeace que aquest diumenge ha acabat amb dues activistes ferides a l'aigua. Urtasun ha anunciat que farà una pregunta sobre el cas a la Comissió Europea i denunciarà el cas al pròxim ple de l'Eurocambra, a Estrasburg.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Les imatges difoses per Greenpeace mostren una virulència desproporcionada en l'actuació de l'Armadadavant el que era una acció de protesta pacífica", considera l'eurodiputat d'ICV. Les barques de Greenpeace participaven en una protesta contra les prospeccions petrolíferes de Repsol a les Canàries.

Militars contra una protesta pacífica

Per Ernest Urtasun, les institucions europees haurien de "vetllar per la protecció del dret a la manifestació i la protesta pacífica" i evitar "actuacions repressives violentes inacceptables a través de mitjans militars". ICV insta a aturar les prospeccions, un "atemptat ecològic de dimensions gravíssimes en un dels ecosistemes marins més fràgils de la costa canària.

stats