Política 28/02/2015

La candidatura d'Ada Colau és l'única presentada per encapçalar la llista de Barcelona en Comú

Un total de 37 candidatures opten als llocs destinats a consellers de districte

Acn
1 min

BarcelonaLa candidatura d'Ada Colau és l'única que s'ha presentat per encapçalar la llista de Barcelona en Comú, segons han informat aquest dissabte. Colau es presenta acompanyada de Gerardo Pisarello (Procés Constituent), Laia Ortiz (ICV) i Jaume Asens (Podem) com a números dos, tres i quatre. El termini per presentar candidatures a les primàries ha finalitzat amb aquesta única proposta per encapçalar la llista i 37 candidatures per als llocs destinats a consellers de districte. Dilluns s'inicia el procés d'inscripcions per poder votar entre el 7 i el 12 de març. Es votaran tres aspectes: l'encapçalament de la candidatura, una persona candidata a consell per districte i propostes programàtiques a prioritzar.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Barcelona en Comú ha destacat a través d'un comunicat que "és el primer cop a Barcelona que una candidatura elabora la seva llista amb unes primàries obertes a tota la ciutadania, on qualsevol persona resident a la ciutat pot optar al càrrec de cap de llista o de conseller del seu districte". Han afegit que, de la mateixa manera, durant la setmana de votacions "podrà votar qualsevol veí o veïna de la ciutat, al marge de la seva nacionalitat". Segons el reglament, només serà necessari inscriure's al registre de Barcelona en Comú, ser resident a Barcelona i tenir més de 16 anys.

El grup ha valorat de forma molt positiva que s'hagin presentat 37 candidatures a consellers "perquè demostra que aquesta iniciativa inèdita de participació recull gran interès". Han recordat que el que es farà ara és escollir un conseller per districte però que després de les eleccions municipals del maig s'escolliran la totalitat dels consellers de Barcelona en Comú també pel procediment d'elecció directa i oberta a tothom.

stats