NOU CICLE A CATALUNYA
Política 14/12/2010

Una llista única aplegarà a la Garriga membres d'ERC, Solidaritat i Reagrupament

Jordi Perales serà el cap de llista de l'Acord Independentista per la Garriga. Aquesta és la primera coalició que formen a nivell local membres de les tres formacions independentistes, en ple debat sobre la conveniència de reunificar l'independentisme.

Acn
2 min

La GarrigaAmb els resultats del 28-N en procés de digestió a nivell nacional, en molts municipis la vista ja està posada en les pròximes eleccions locals del 22 de maig. Una de les incògnites serà veure com afronta els comicis l'esquerra independentista després de la patacada d'ERC. A La Garriga (Vallès Oriental) ho tenen clar. L'Acord Independentista per La Garriga aplegarà en una única llista gent d'ERC, Solidaritat i Reagrupament. La candidatura, encapçalada pel politòleg Jordi Perales, no descarta continuar incorporant gent de grups independents locals. L'esquerra independentista de La Garriga vol evitar així la divisió del vot que en les eleccions al Parlament ha provocat el terrabastall d'ERC i ha deixat els reagrupats fora de la cambra.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Abans que l'esquerra independentista es descomposés en les últimes eleccions al Parlament, a La Garriga ja coneixien què era patir la divisió del vot a les urnes. Un sector d'ERC, tot i haver governat entre 2003 i 2007, es va escindir en les últimes municipals, creant l'Esquerra Independentista de la Garriga (EiLG). Dels cinc regidors independentistes del 2003 es va passar a dos d'ERC i dos d'EiLG, el 2007.

L'escenari s'entreveia ara complex, amb l'aparició dels partits de Laporta i Carretero, Solidaritat Catalana per la Independència (SI) i Reagrupament (Rcat), però l'organització de la consulta popular sobre la independència del passat mes d'abril, lluny de dividir encara més l'esquerra independentista, l'ha unit. Així, una única llista concorrerà a les pròximes municipals aglutinant gent d'ERC, SI i RCat -el grup independent EiLG encara no ha confirmat la seva participació a les municipals. La nova candidatura, que ha renunciat a totes les sigles, es dirà Acord Independentista per La Garriga.

Jordi Peralesserà cap de llista per primera vegada. Basarà el seu programa polític en dos punts: la reorganització interna de l'Ajuntament i, sobretot, la recuperació dels consensos polítics al consistori. Perales renega de les formes que han dominat l'Ajuntament durant els últims quatre anys: "No pot ser que en cada polèmica es creïn bàndols irreconciliables". El que serà el cap de llista per l'Acord Independentista de La Garriga lamenta que projectes importants pel poble com el projecte de la planta de biomassa o la reurbanització del centre de la vila s'hagin impulsat sense consens i provocant tensions i rebuig social.

stats