Política 23/05/2014

Cañete vaticina que les conseqüències de la independència de Catalunya serien "terrorífiques" per als ciutadans

El candidat del PP creu que els "efectes transitoris" fins a tornar a Europa serien "molt greus" i "posen els pèls de punta"

Acn
2 min
El candidat del PP a les eleccions europees, Miguel Arias Cañete, arribant amb Alícia Sánchez-Camacho al dinar col·loquin de Tribuna Barcelona / ACN

BarcelonaVagaríem "per l'espai per sempre", segons José Manuel García-Margallo; quedaríem "fora del món", segons Mariano Rajoy, i "les conseqüències serien terrorífiques per als ciutadans", segons Miguel Arias Cañete. Tot això passaria si Catalunya fos independent, segons els líders del PP. L'exministre d'Agricultura i ara candidat dels populars en les eleccions europees ha fet la seva aportació als vaticinis del seu partit aquest divendres, en el dinar-col·loqui de Tribuna Barcelona en què ha participat en l'últim dia de campanya electoral.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Cañete s'ha mostrat esgarrifat en parlar dels efectes que tindria una hipotètica independència de Catalunya en els ciutadans. "Serien terrorífiques", ha sentenciat, i ha apuntat que el de l'accés a la sobirania dels catalans és un escenari que "no contempla en absolut". L'exministre considera que si Catalunya se separa d'Espanya quedarà "immediatament fora de la UE". I, si vol reingressar-hi, "els efectes transitoris" fins a tornar-hi serien "molt greus". "Se sumen tantes coses que posen els pèls de punta", ha dit.

De fet, ha abordat el tema dient: "No considero aquest escenari. No contemplo la independència en absolut". Cañete creu que la situació és només "imaginària", però assegura que seria "d'enorme complexitat" i té clar que Catalunya "quedaria fora d'Europa". El candidat del PP reconeix el dret d'aquest hipotètic nou estat a "demanar el reingrés" a la UE, però alerta que "seria un camí llarg" i "requeriria unanimitat, cosa molt complicada d'aconseguir".

És en aquest sentit que Cañete ha volgut alertar que totes les derivades d'estar fora de la UE, de la zona de comerç comuna, amb aranzels, sense l'euro, les "deslocalitzacions" d'empreses que diu que es produirien, i les zones duaneres per a les exportacions que s'haurien d'implantar, serien catastròfiques.

Cañete ha fet aquest discurs després que dues membres de la PAH haguessin sortit de la sala, a la qual s'havien colat per ensenyar pancartes contra els desnonaments abans de l'inici de l'acte. Al carrer, unes 200 persones s'han aplegat davant de l'hotel per a un 'escrache' que el candidat del PP ha esquivat entrant a l'hotel per una porta lateral i perquè els Mossos d'Esquadra han mantingut els manifestants a distància.

stats