Política 25/05/2014

Els candidats catalans passen pels col·legis fent referències al futur 9-N

Els líders dels principals partits polítics catalans i espanyols han votat amb crides constants a la participació ciutadana

Ara /agències
2 min

BarcelonaEls candidats i líders dels diferents partits catalans i espanyols s'apropen a les urnes i criden a la participació ciutadana en els comicis europeus:

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Javi López: El candidat del PSC ha animat a aprofitar "l'oportunitat de decidir quin és el destí" d'Europa en aquest 25-M. Uns comicis en els quals Catalunya "s'hi juga molt", ha insistit.

Javi López dipositant el vot al col·legi electoral en el 25M. ACN

Ramon Tremosa: El candidat de CiU apel·la al procés català: "Un recordatori als catalans en aquest històric i transcendental 2014: la llibertat nostra passa per les urnes. És a les seves mans poder votar o no avui", ha dit després de votar a Barcelona, al districte de Gràcia.

Ramon Tremosa, a Gràcia. ACN

Josep Maria Terricabras: El candidat d'ERC ha avisat que aquesta votació "en prepara d'altres que s'han de fer a Catalunya" i ha confiat que el 25-M sigui "una festassa de la participació", que els ciutadans siguin conscients del paper que té Europa en les polítiques que afecten els ciutadans.

Josep Maria Terricabras a Griona. ACN

Ernest Urtasun: Per què cal anar a les urnes? "Les decisions que es prenen a Brussel·les arriben fins a la porta de casa", ha dit el candidat d'ICV a la sortida del col·legi electoral. També ha considerat un "gravíssim error" la prohibició del multireferèndum i ha assegurat que votarà en una mesa del barri del Guinardó.

Ernest Urtasun, cap de llista per ICV a les europees. ACN

Santi Fisas: El candidat del PP ha cridat als catalans a votar en aquestes eleccions per demostrar que Catalunya i Espanya tenen "fortalesa" dins Europa i que als ciutadans "els importa Europa".

El candidat del PP, Santi Fisas, dipositant el seu vot. ACN

Miguel Arias Cañete: El candidat del PP, el més matiner, ha votat a les 9 hores a Jerez de la Frontera. El nou Parlament Europeu, ha dit, serà el que tindrà "més poders de tota la seva història".

Miguel Arias Cañete ha votat a Jerez

Pere Navarro: El líder del PSC ha votat en un col·legi de Terrassa i ha reivindicat una Europa "construïda en democràcia i unida en la diversitat".

Pere Navarro ha votat a Terrassa

Joan Herrera: El líder d'ICV crida a la mobilització ciutadana: "S'ha de votar perquè no hi hagi una catifa vermella per a l'assalt dels nostres drets".

Joan Herrera ha cridat a la participació després de votar a Gràcia. ACN
stats