Política 10/06/2014

Tanquen per primera vegada a Catalunya una associació cannàbica per tràfic de drogues

Els Mossos han detingut dues persones que tenien una ordre de detenció dictada pel jutjat per altres causes pendents

Acn
2 min

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra van tancar el 5 de juny, i per primera vegada a Catalunya, una associació cannàbica al districte de Ciutat Vella de Barcelona per traficar amb drogues. L'ordre judicial s'havia dictat dos dies abans, el 3 de juny. Paral·lelament, s'han arrestat dues persones que tenien una ordre de detenció per altres causes pendents. El procés que va permetre aquest tancament es va iniciar el passat 23 de maig quan els Mossos van denunciar que al local és produïa i es traficava amb drogues, i també s'afavoria i se'n promocionava el consum. De fet, consideraven que l'associació cannàbica era un negoci encobert de venda de substàncies estupefaents per a turistes que visitaven la ciutat.

Els fets es remunten a principis d'any, quan els investigadors van observar com un home interactuava amb turistes i els acompanyava fins a una associació cannàbica de la ciutat. Un cop allà, els feia un carnet de soci al moment i després els venia marihuana a l'interior del local, així, els turistes podien consumir i comprar marihuana sense limitacions mentre duressin les seves vacances. Aquests fets van ocórrer diverses vegades amb diversos turistes en el decurs de les quals els agents van intervenir substàncies estupefaents als turistes després de sortir del local.

Amb aquests indicis, els investigadors dels Mossos d'Esquadra van fer una entrada i registre en el local, on es van intervenir 308 grams de marihuana dosificada per a la venda, una peça de 27 grams d'haixix, una balança de precisió i una gran quantitat de bosses dosificadores. A més, dins del local es van trobar llistes de preus estipulats pel gram de marihuana, així com preus de begudes i aperitius, fent de l'associació un clar negoci on es cobraven els serveis als socis. Aquestes associacions no poden treure profit de la seva activitat, ja que són clubs socials exclusius per als socis.

stats