DEBAT INTERN A ERC
Política 20/06/2011

Bonet presenta la seva candidatura que no és d'"un opac consens de despatx"

L'exsenador defena que "el nostre partit no és Esquerra, el nostre partit és Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), i és un patrimoni de tots els catalans"

Efe
2 min
L'exsenador d'ERC, Carles Bonet.

BarcelonaL'exsenador Carles Bonet ha confirmat avui la seva voluntat de ser candidat a la presidència d'ERC i ja ha començat a recollir avals a la seva candidatura que, segons ha dit, no sorgeix de la direcció, ni és fruit d'"un opac consens de despatx" ni "és una renovació perquè tot segueixi igual". Segons indica Bonet a la carta que des d'avui mateix ha començat a distribuir als militants d'ERC i a la qual ha tingut accés Efe, acollint-se "al dret que té tota la militància, m'és grat comunicar-te la meva disposició a optar a la presidència" del partit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després de recordar que el 17 de setembre que ve tots els militants estan cridats a elegir a un nou president i secretari general mentre que l'1 d'octubre el congrés aprovarà la nova línia política, Bonet demana firmes de suport a la seva candidatura, que com a mínim hauran de representar al 5% dels militants i que hauran de ser presentades com a màxim el 18 de juliol. "La meva -afirma textualment en la carta- no és una candidatura promocionada des de dalt per l'actual direcció, ni és fruit d'un opac consens de despatx, ni tampoc s'ha fonamentat en un acord ni públic ni privat per mantenir el poder intern d'una persona o grup. No és una renovació perquè tot segueixi igual", subratlla l'exsenador. Segons Carles Bonet, "només em mou el convenciment de tenir els suficients anys de militància, la suficient experiència política i la disposició d'ànim necessària per presidir el nostre històric partit i contribuir a conduir-lo cap a la recuperació de la seva credibilitat social i electoral".

Com a candidat a la presidència, Bonet proclama que "el nostre partit no és Esquerra, el nostre partit és Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), i és un patrimoni de tots els catalans, un partit que té 80 anys d'història però que els principis sota els quals es va fundar, de progrés social, de republicanisme ètic i de llibertat nacional, continuen sent vàlids i ens comprometen i ens orienten en la línia a seguir". Segons l'exsenador, "no hi ha fórmules màgiques ni personatges providencials, l'únic camí per recuperar la nostra credibilitat social i electoral és la feina pacient i conjunta de tota la militància, és la democràcia interna de qualitat capaç d'aconseguir reunir l'esforç de tots al marge de la seva particular sensibilitat". És també, afegeix, "l'estudi, la reflexió i la responsabilitat, només així recobrarem la força del 2003 i 2004, en què ERC anava en el camí de tornar a ser el partit referent de la socialdemocràcia catalana i l'impulsor de la nostra llibertat nacional".

Per això, explica, cal donar respostes responsables i creïbles a les urgents necessitats d'avui, afrontar els efectes socials que està provocant la crisi i reaccionar "davant la perplexitat i el descrèdit de la política", a més de convèncer a la societat catalana "de la necessitat d'independència que la nostra economia demana davant la globalització". Bonet acaba el seu escrit indicant que els militants tenen un gran producte "que es denomina Esquerra Republicana de Catalunya", per la qual cosa "només cal intentar estar a la seva altura".

stats