Política 18/04/2016

Carlos Fabra obté el tercer grau

La jutge considera que l'expresident de la Diputació de Castelló té un risc de reincidència "mitjà-baix" i té ja 70 anys

Efe
2 min
Carlos Fabra, en mans del govern espanyol i del Constitucional

MadridLa jutge de vigilància penitenciària del jutjat número 3 de Madrid ha concedit el tercer grau penitenciari a l'expresident de la Diputació de Castelló Carlos Fabra. En una interlocutòria a la qual ha tingut accés Efe, la jutge considera que l'intern té un risc de reincidència "mitjà-baix", ha evolucionat favorablement a la presó, ha abonat la major part de la responsabilitat civil, té una condemna curta, va ser condemnat per delictes que no són greus i té ja 70 anys.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La concessió del tercer grau es produeix en contra del criteri de la junta de tractament de la presó d'Aranjuez, en la qual porta intern des de desembre de 2014, de la Fiscalia i de la secretaria general d'Institucions Penitenciàries.

Tot i que es tracta d'una decisió objecte de recurs, la seva aplicació és immediata, de manera que la propera junta de tractament de la presó ha de decidir en quin règim compleix el tercer grau, pas previ a la concessió de la llibertat condicional que Fabra podria tenir en els propers mesos.

El fiscal es va oposar al recurs de Fabra contra la decisió de la presó de denegar-li el tercer grau en tenir en compte la gravetat dels delictes fiscals pels quals va ser condemnat, que no ha complert el seu compromís de pagament de responsabilitat civil i que el seu pronòstic de reincidència "és mitjà-alt".

Per a la Fiscalia, la seva bona conducta a la presó i el seu suport familiar no són "dades indicatives ni rellevants" que justifiquin la progressió de grau "en ser habitual en aquells que cometen aquest tipus de delictes".

Però la jutge María del Prado Torrecilla rebat els arguments del fiscal, considera que la llei obliga a tenir en compte el comportament del pres a l'hora d'avaluar una requalificació i estima que s'han complert tots els requisits necessaris per passar al tercer grau.

stats