ELECCIONS
Política 11/12/2015

Chacón: "Cada vot a Podem és un vot per a Rajoy"

L'exministra prefereix eleccions anticipades que un Govern "desobedient"

Efe / Europa Press
2 min
Chacón, durant la roda de premsa a EFE / TONI ALBIR

BarcelonaLa candidata del PSC per Barcelona a les eleccions generals, Carme Chacón, ha destacat aquest divendres la importància que els electors progressistes no dispersin el seu vot i el concentrin en els socialistes perquè és l'única manera de fer fora del govern espanyol el president del PP: "Cada vot a Podem és un vot per a Rajoy".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Pedro Sánchez està rebent atacs d'esquerra i dreta perquè saben que és l'única alternativa possible per evitar que el PP torni a obtenir el govern espanyol i poder emprendre una legislatura progressista", ha assegurat en una roda de premsa a EFE. Després de preguntar-li si creu que ha de governar la llista més votada, ha respost: "Estem en nova fase de la democràcia i cal treballar pel canvi i per desallotjar la dreta amb diàleg i acords".

Per a Chacón, les enquestes que situen el PSOE en tercera o quarta posició només són orientatives i se centren en un record de vot que no té en compte a nous partits com Podem i C's.

Chacón ha assegurat també que unes noves eleccions anticipades a Catalunya mai són desitjables, però menys ho és encara que el Govern segueixi "desobeint", i ha retret a Artur Mas que estigui en mans de l'assemblea de la CUP per "no deixar la poltrona". Ho ha dit després que Junts pel Sí i la CUP hagin reobert la negociació de la investidura a Catalunya per segellar un preacord abans del 20-D que sigui sotmès a votació a l'assemblea cupaire del 27.

"No he trobat mai desitjables unes noves eleccions anticipades, però menys desitjable és que el govern de Catalunya segueixi desobeint sentències, perquè l'ha acabat empobrint socialment i econòmicament", ha advertit la dirigent, per a la qual "la sortida només passa per tornar a l'Estat de Dret i el camí del seny".

Davant d'aquesta situació, ha opinat que Pedro Sánchez "és la persona" per trobar una solució, ja que "votar per partits independentistes és votar bloqueig, pel PP és votar immobilisme i per Ciutadans és votar més 'bronca' encara".

La candidata ha dit "tenir clar" que Sánchez serà el pròxim president del govern espanyol, ja que és "l'única alternativa possible a Mariano Rajoy", i encara que ha afirmat que no ha llegit les declaracions del líder del PSOE assegurant que si el PSOE no guanya les eleccions per a ell "serà un fracàs", Chacón ha opinat que "està sent massa crític amb ell mateix".

stats