Política 26/10/2015

Forcadell: "Visca la democràcia, visca el poble sobirà i visca la República catalana"

La nova presidenta es proposa que el llegat legislatiu d'aquest Parlament sigui "la creació d'un marc propi"

Oriol March
2 min
Carme Forcadell rep l'escalf dels diputats de Junts pel Sí / PERE VIRGILI

BarcelonaCarme Forcadell s'ha estrenat aquest dilluns al migdia com a presidenta del Parlament. I ho ha fet amb un discurs que ha tancat amb una proclama que diu molt de com serà aquesta legislatura: "Visca la democràcia, visca el poble sobirà i visca la República catalana". "Estiguem a l'alçada del moment. Que el llegat legislatiu d'aquest Parlament sigui la creació d'un marc propi", ha assenyalat la nova presidenta de la cambra, que al llarg de la seva intervenció ha demanat posar més la vista en "els propers 300 anys" que no pas en els tres segles anteriors.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Estem en un moment fundacional. [Avui] Constituïm un Parlament sobirà que vol representar un poble lliure, una cambra nacional amb plenes atribucions", ha apuntat l'expresidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), que culmina el seu pas des de l'activisme cap a la política institucional. Forcadell també ha volgut incloure un accent social en el seu discurs: "Tinguem les finestres sempre obertes. Vull un Parlament que aprovi lleis per als qui més ho necessitin, que ajudin a eradicar les desigualtats socials", ha assenyalat. "Que ens sentim orgullosos de veure que la nostra feina millora la vida de la gent. Som aquí per servir el poble", ha afegit la ja presidenta de la cambra.

"Som en un moment transcendental. El poble va parlar el 27-S, amb veus diferents. Aquesta diversitat de Catalunya està representades en aquesta cambra. L'obligcació de la mesa és que aquestes veus s'expressin de manera equànime i justa", ha indicat Forcadell, que en un gest inclusiu ha convidat els partits que no formen part de la mesa –PP i CUP– a formar part de les reunions de l'organisme sense tenir-hi vot però sí veu.

stats