POLÍTICA
Política 26/01/2012

'Cas dels vestits', i ara què?: L'absolució de Camps pot ser recorreguda davant el Tribunal Suprem

Una vegada que el jutge redacti la sentència, l'acusació i la fiscalia disposen d'un termini per elevar un recurs al Suprem

Acn
2 min

ValènciaLa declaració d'inculpabilitat que ha dictaminat el jurat popular del cas dels vestitscas dels vestits sobre l'expresident de la Generalitat Valenciana Francisco Camps i l'exsecretari general del PP valencià, Ricardo Costa, podria ser recorreguda davant el Tribunal Suprem.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fonts del TSJ valencià han indicat que una vegada que el jutge redacti la sentència, l'acusació i la fiscalia disposen d'un termini per elevar un recurs al Suprem.

El jurat popular ha decidit per 5 vots a favor i 4 en contra que no té prou elements de judici per assegurar que Camps i Costa han rebut regals de la trama Gürtel, i, per tant, han no comès un delicte de suborn passiu.

La redacció de la sentència podria allargar-se almenys una setmana, segons fonts del TSJ valencià. Una vegada redactada, tant la Fiscalia Anticorrupció com l'acusació particular podrien interposar un recurs davant el Tribunal Suprem.

El jurat ha declarat la no culpabilitat de Camps i Costa per 5 vots a favor i 4 en contra. Alguns dels arguments expressats pel portaveu del jurat s'han centrat a assegurar que no han pogut determinar que els dos acusats hagin rebut cap regal i que, en cas que fos així, tampoc es pot provar que l'hagin rebut en atenció al seu càrrec.

Segons han indicat, el testimoni contradictori del sastre José Tomás i les declaracions testimonials de la caixera de les botigues, Isabel Jordán, que no va poder assegurar que els encàrrecs fossin per a Camps, han pesat en el veredicte. El portaveu també ha assegurat que la majoria del jurat ha expressat dubtes sobre les proves presentades per l'acusació i la Fiscalia i, per tant, han aplicat la consideració més favorable per als acusats.

La relació entre la trama i els acusats era "merament comercial i no varen rebre regal en atenció al seu càrrec", ha expressat el portaveu del jurat. Igualment, han considerat els testimonis dels pèrits i dels funcionaris.

stats