Política 01/02/2013

La fiscalia investiga els sobresous del PP per decidir si demana al jutge que hi intervingui

De moment, no veu indicis que permetin vincular els comptes a Suïssa descoberts a l'extresorer del PP amb els sobresous en negre a la cúpula del partit

Ara
1 min
ADMETRE PART DE CULPA  L'extresorer i exgerent del PP Luis Bárcenas va admetre que tenia diner negre a Suïssa i que el va regularitzar.

BarcelonaLa Fiscalia Anticorrupció té dos fronts oberts respecte de Luis Bárcenas. Mentre espera que el jutge citi a declarar l'extresorer del PP per interrogar-lo una segona vegada pel cas Gürtel arran dels comptes que se li han descobert a Suïssa amb una comissió rogatòria, ha obert una altra carpeta que, de moment, no envia al jutge.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons una nota difosa aquest divendres, la fiscalia encara no té elements per vincular els comptes a Suïssa –un cas que ja està judicialitzat a l'Audiència Nacional, sota la direcció del magistrat Pablo Ruz– amb les novetats descobertes per la premsa aquesta setmana, els documents sobre la suposada comptabilitat paral·lela en negre del PP. Per tant, de moment, la fiscalia obre diligències informatives i, segons els diaris 'El Mundo' i 'El Periódico', cridarà a declarar Bárcenas sobre aquests sobresous. Si més endavant troba que hi ha prou elements, portarà les dades al jutge.

De moment, per tant, al jutjat només s'hi investiguen els comptes de Suïssa, suposadament vinculats a la trama Gürtel. La fiscalia també insta el jutge que demani a l'Agència Tributària les declaracions del 2007 abans que prescrigui el cas. En el comunicat d'avui, la fiscalia explica que "la nova documentació que hi ha a la causa és el resultat d'una comissió rogatòria sol·licitada pel jutjat a les autoritats suïsses i de la qual, de moment, no concorren indicis que permetin vincular els fons del Dresdner Bank amb l'anomenada 'caixa B del Partit Popular'".

stats