Política 10/01/2013

Corinna, l'amiga del rei, va anar a actes de l'Instituto Nóos

Diego Torres utilitza la princesa alemanya contra Urdangarin i envia al jutge diversos correus on queda provat que va assistir al Valencia Summit 2004

Ara
1 min
Un dels correus del cas Urdangarin que prova l'assistència de l'amiga del rei a actes de l'institut

BarcelonaEl soci d'Iñaki Urdangarin, Diego Torres, ha implicat la princesa alemanya Corinna Sayn-Wittgenstein, amiga personal del rei Joan Carles I, en les activitats de l'Instituto Nóos. Torres ha enviat al jutge que instrueix el cas, José Castro, diversos correus electrònics en què personal de l'institut agraeix a Sayn-Wittgenstein la seva participació i col·laboració en el Valencia Summit, el primer fòrum que es va fer el 2004 al País Valencià, que va servir, suposadament –segons la investigació–, per desviar fons públics als comptes d'Urdangarin i Torres. La princesa va contestar el mail dient que hi va passar "uns dies fantàstics".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La figura de Corinna Sayn-Wittgenstein va prendre relleu fa uns mesos arran de la caiguda del rei Joan Carles en una cacera a Botswana, en què es va trencar el maluc, i després va haver de demanar disculpes. Va transcendir llavors que la princesa era amb el rei durant l'estada al país africà.

En un altre dels correus, el director de comunicació de la fundació, Mario Sorribas, ironitza sobre la presència de l'amiga del rei i diu que "aquest és el camí per arribar a qualsevol lloc del món". El destinatari del correu, Francisco Larrey, treballador de Nóos, li respon: "Mario, creus que em podré casar amb la senyoreta Corinna?".

És el tercer lliurament de correus electrònics que el soci d'Urdangarin envia a la justícia contra el duc. L'advocat de Diego Torres, Manuel González Peeters, ja va amenaçar de fer públics dos-cents mails "comprometedors" contra la monarquia.

stats