Política 03/01/2011

El PP gira full de Cascos i es posa en marxa per guanyar a Astúries

El vicesecretari general del partit, Javier Arenas, evita criticar l'actitud de l'exsecretari general, que es planteja crear un nou partit

Joan Rusiñol
1 min

MadridLa direcció del PP ha optat per la discreció però sense arronsar-se. Ningú de l'entorn de Rajoy li ha demanat a Francisco Álvarez-Cascos que es repensi la seva decisió de llençar el carnet del PP, la formació en què va militar 34 anys. Avui ha donat la cara Javier Arenas, home de la màxima confiança de Rajoy i que també va ocupar, com Cascos, la secretaria general del partit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Des d'Andalusia, Javier Arenas ha lamentat l'actitud del seu excompany de partit –tots dos van ser claus per aconseguir que Aznar arribés a la presidència del govern espanyol l'any 1996–, però s'ha mostrat convençut que el PP "guanyarà a Astúries". Sense fer autocrítica ni provar de fer-li reconsiderar la decisió, ha dit que Cascos "ha estat una persona molt important" al partit però que no volia entrar "en polèmiques" i ha centrat els atacs en el PSOE.

El vicesecretari general del PP, que també és responsable de política autonòmica, ha expressat el seu suport a la candidata, Isabel Pérez-Espinosa, que molt probablement haurà de competir amb Álvarez-Cascos per l'espai de centre-dreta a les eleccions del maig a Astúries. Ella, des del PP, ell, amb unes noves sigles.

stats